:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. november 8. 14:30

Elkezdi jelölni a Waze a halálutakat

Rövidesen jelzi a felhasználóknak a Waze, ha az általuk választott útvonal különösen veszélyes útszakaszokat tartalmaz.

A crowdsourcing-alapú Waze térképalkalmazás új funkcióval bővült, egy közelgő frissítésnek köszönhetően hamarosan minden felhasználónak jelzi, ha az általuk választott útvonal különösen veszélyes útszakaszokat tartalmaz. A funkciót már vagy egy éve kezdte el tesztelni a szolgáltatás béta verzióban, ami a következő hetekben fokozatosan fog megérkezni minden androidos és iOS-es eszközre.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A közösségi működés egyik nagy előnye a Waze-nál, hogy a különféle közlekedési eseményeket és az útvonalakon tapasztalható egyéb akadályokat, torlódásokat képes jelezni, így hasznos következtetések vonhatók le egy-egy szakasz rizikósságáról. A térképalkalmazás új verziója algoritmusok segítségével elemzi a korábbi bejelentéseket, forgalmi adatokat és fizikai tényezőket, melyek alakján  képes jelezni a balesetveszélyesnek tűnő útszakaszokat, mielőtt még ráfordulna a sofőr.

Ezeket az utakat vörös színnel jeleníti meg a térképszoftver, azzal a kitétellel, hogy a rendszer megkíméli az ijesztő figyelmeztetésektől az autóst azoknál az útvonalakat, melyeket egyébként rendszeresen használ, másrészt a funkció értelemszerűen teljes egészében kikapcsolható. Emellett az app korlátozza az ijesztgető figyelmeztetések számát annak érdekében, hogy ne vonjon el túl sok figyelmet az éppen vezető sofőröktől.

Via Waze.

waze_baleset

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 09:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.