Szerző: Koi Tamás

2023. október 31. 10:02

Nyugdíjba megy a BlackBerryket végleg nyugdíjba küldő cégvezér

Nyugdíjba megy John Chen, a BlackBerry vezérigazgatója, akinek a nevéhez fűződik a cég markáns profilváltása, melynek eredményeként teljesen eltűntek a piacról az egykor ikonikusnak számító BlackBerry-mobilok.

Egyszer minden történet véget ér - ahogy a BlackBerry okostelefonoké, úgy most Jonh Chené, a BlackBerry vezérigazgatójáé is, aki éppen abban játszott tevékeny szerepet, hogy az egykor ikonikus, majd az iPhone-ok elsöprő népszerűsége mellett lassan feledésbe merülő BlackBerryk végleg eltűnjenek a süllyesztőben.

A most 68 éves hongkongi-amerikai Chen éppen tíz éve, 2013 novemberében került a BlackBerry élére, mely akkor még tett egy utolsó próbálkozást arra, hogy harmadik platformként talpon maradjon a QNX-alapú BlackBerry 10 operációs rendszerrel, ám az alkalmazásfejlesztőket nem tudta maga mellé állítani a cég.

jchen

A sikertelen próbálkozást követte nyolc évvel ezelőtt a PRIV nevű QWERTY-érintős hibrid csúszkatelefon piacra dobása, mely egyben a BlackBerry első, Androidot futtató készüléke lett.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A siker azonban itt is elmaradt, ami rövid távon oda vezetett, hogy az anyacég teljesen leállította a hardvergyártást és licenckonstrukcióban adott engedélyt a márka használatára a kínai TCL-nek, mely próbálkozott még néhány nyomógombos okostelefonnal betámadni egy szűk piaci rést, de végül feladta a fősodorral szemben folytatott küzdelmet.

Ezt követően a kanadai Waterlooból irányított BlackBerry kizárólag az eszközmenedzsment-szoftverek és biztonsági platformok (köztük autós fedélzeti rendszerek) fejlesztésére és értékesítésére fókuszált, nemrég pedig bejelentette, hogy két külön cégbe szervezi ki IoT és kiberbiztonsági üzletágát.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

3

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.