:

Szerző: Koi Tamás

2023. október 26. 09:56

Érdekel még bárkit is a Black Friday?

A Black Friday jelenség az elmúlt években határozottan veszített a lendületéből a magyar piacon, ahol minden statisztika szerint drámai mértékben esett vissza a fogyasztás az elmúlt másfél évben.

Eléggé beszédes, hogy október vége van, de csak most futott be az első hazai közvéleménykutatás az idei Black Friday -szezonról, amit tényleg joggal nevezhetünk szezonnak, hiszen novemberben nincs olyan hét, amikor valamelyik nagy üzletlánc vagy online értékesítő ne tartana Black Friday-t, adott esetben egy egész héten át.

A fogyasztói társadalom ünnepe az Egyesült Államokból átszivárogva Kelet-Európába azért némileg veszített a patinájából, különösen most, amikor a vásárlóerő a gazdasági környezetnek köszönhetően padlót fogott, a kiskereskedelem volumene pedig hónapról-hónapra tartós csökkenést mutatott hazánkban éves és havi összevetésben is.

bf_reactly

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Ettől függetlenül a Reacty Digital és a Shoptet reprezentatív kutatása alapján a Black Friday bogarat sikerült mindenkinek elültetni már korábban a fülébe, a megkérdezettek 45%-a pedig tervezi, hogy vásárol is majd valamit valamelyik akciós napon/héten, más kérdés, hogy a korábbi évek tapasztalatai alapján még a szakemberek is úgy látják, hogy amikor a kasszáknál ki kellene nyitni a pénztárcát, ez az arány azért lényegesen csökken.

A kutatásból kiderül, hogy a magyarok fele (51%) egyértelműen úgy gondolja, hogy mindenki vásárol az akciók miatt, pedig sokszor nincs rá szüksége, a valóságban viszont jelentősen kevesebben tesznek így. Tízből négyen (43%) nem tartják elég nagynak a kedvezményeket és csak a felnőttek ötöde (19%) vásárol szinte mindig ilyenkor - mutat rá a felmérés.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 21:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.