Szerző: Koi Tamás

2023. október 17. 11:04

Új ökoszisztémát épített a Xiaomi

Az okostelefonokon túlmutató ököszisztéma alapjaként szolgáló új operációs rendszert jelentett be a Xiaomi.

A Huawei által fejlesztett HarmonyOS után újabb, Androidra épülő operációs rendszer kerülhet piacra, ezúttal a szintén kínai Xiaomi műhelyéből - ez lesz a szintén meglehetősen hangzatos nevű HyperOS, mely a gyártó elképzelései szerint az okostelefonokon túl a cég számtalan megoldásán, így többek között a jövőre várható villanyautókon is futhat majd.

hyperos

A MIUI-t váltó HyperOS részben a Google Androidjára, részben a Xiaomi saját fejlesztésű, NuttX kernelt használó Vela-ra épül majd és több mint 200 különböző termékkategória eszközein futhat majd.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun weibo-posztjában elejtett néhány információmorzsát a rendszer születéséről, így a HyperOS fejlesztése állítólag már hat éve gőzerővel zajlik a színfalak mögött, és bár a cég hangsúlyozottan nem okostelefonokra fókuszálja a rendszert, hogy, hogy nem azz mégis a Xiaomi következő csúcskategóriás okostelefon-sorozata, a Xiaomi 14 kaphatja meg.

Az új széria megjelenése, ezzel az új OS debütálása még az ősszel, akár már a következő hetekben várható.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról