Szerző: Koi Tamás

2023. október 17. 11:04

Új ökoszisztémát épített a Xiaomi

Az okostelefonokon túlmutató ököszisztéma alapjaként szolgáló új operációs rendszert jelentett be a Xiaomi.

A Huawei által fejlesztett HarmonyOS után újabb, Androidra épülő operációs rendszer kerülhet piacra, ezúttal a szintén kínai Xiaomi műhelyéből - ez lesz a szintén meglehetősen hangzatos nevű HyperOS, mely a gyártó elképzelései szerint az okostelefonokon túl a cég számtalan megoldásán, így többek között a jövőre várható villanyautókon is futhat majd.

hyperos

A MIUI-t váltó HyperOS részben a Google Androidjára, részben a Xiaomi saját fejlesztésű, NuttX kernelt használó Vela-ra épül majd és több mint 200 különböző termékkategória eszközein futhat majd.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun weibo-posztjában elejtett néhány információmorzsát a rendszer születéséről, így a HyperOS fejlesztése állítólag már hat éve gőzerővel zajlik a színfalak mögött, és bár a cég hangsúlyozottan nem okostelefonokra fókuszálja a rendszert, hogy, hogy nem azz mégis a Xiaomi következő csúcskategóriás okostelefon-sorozata, a Xiaomi 14 kaphatja meg.

Az új széria megjelenése, ezzel az új OS debütálása még az ősszel, akár már a következő hetekben várható.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról