:

Szerző: Koi Tamás

2023. október 10. 13:54

Drámajelenettel csatlakozik a Samsung a Google RCS-kampányához

A Google hosszú évek óta próbálja a közvéleményt az Apple ellen fordítani azért, mert a cég nem hajlandó az összes többi - értsd androidos - iparági szereplő által támogatott SMS-utódot, az RCS-t felkarolni. A kampányhoz most a világ legnagyobb mobilgyártója, a Samsung is csatlakozott.

A Google hosszú évek során számos terméket sikerre vitt, ám annál több végezte a süllyesztőben - a félig-meddig a cég által gründolt, de az Android révén mindenképpen a legnagyobb lendülettel tolt SMS-utód, a Rich Communications Services, azaz RCS elég jelentős utat járt be az indulása óta, ám a teljes világhódításhoz hiányzik egy aprócska fogaskerék a gépezetből.

Ez az Apple, mely továbbra is makacsul távol tartja az iPhone-októl az RCS üzeneteket, azzal a nyilvánvaló céllal, hogy a felhasználók inkább a saját ökoszisztémájába zárt iMessage-en keresztül kommunikáljanak. Aki pedig nem csatlakozik, küldhet SMS-t horroráron az iPhone-tulajok jelentős részének.

00:21
 

Green bubbles and blue bubbles want to be together. Help Apple #GetTheMessage.

Még több videó

A Google tavaly indított kampányt azzal a céllal, hogy minél több mobilozó figyelmét felhívja az Apple fenti, véleményes üzletpolitikájára, melyhez most a világ vezető mobilgyártója, a Samsung is csatlakozott a fenti videóval.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A rövid szöveges üzenetváltás a világ legismertebb szerelmes drámájából, Shakespeare Rómeó és Júliájából merít ihletet, mondjuk kicsit továbbgondolva és az eredeti darab végjátékát alapul véve nem sok jót lehet jósolni a buborékok boldog egymásra találását illetően.

A Samsung mindenesetre azért jó időzítéssel szállt fel a vonatra, hiszen az EU éppen most vizsgálja, hogy az iMessage teljesíti-e a szuperplatformok kritériumait az új jogszabály, a DMA értelmében, ha pedig a vizsgálat azt mutatja, hogy teljesíti, az Apple-nek nem lesz más választása, mint egymás ölelő karjába engedni a zöld és kék szövegbuborékokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 18:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.