:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. október 10. 11:49

Az árazás miatt lehet kevésbé vonzó a Meta Quest 3

A vártnál jóval visszafogottabb lehet a kereslet az újgenerációs MR-headsetre, legalábbis az eddig megbízhatónak bizonyult hírhedt iparági elemző szerint.

A főleg Apple-termékekkel kapcsolatos előrejelzéseiről ismert ellátásilánc-elemző, a TF International Securitiesnél dolgozó Ming-Csi Kuo szerint a Meta az előrejelzett mennyiségnél lényegesebben kevesebbet fog tudni eladni a Quest 3 headsetből. Kuo friss jelentése szerint a Quest 3 szállítási előrejelzéseit 2023 második felében eredetileg több mint 7 millió darabban határozták meg az év elején, ezt jelenleg már 2-2,5 millió darabra csökkentették, a jövő évvel kapcsolatban pedig úgy tűnik, hogy a vállalat már csak 1 millió darabot fog szállítani. (Természetesen érdemes fenntartásokkal kezelni az ilyen jóslatokat, hiszen Kuo állításai is néha hamisnak bizonyulnak.)

Az előző generációs Quest 2 még 300 dolláros áron indult, és az összes elődjét felülmúlva ez lett az első olyan VR-headset, aminek sikerült betörnie a mainstreambe, kevesebb mint 3 év alatt majdnem 20 millió darabot sikerült eladni belőle. A Quest 3-at már inkább kevertvalóság-eszközként kommunikálja a vállalat, és elődjéhez képest nagyobb felbontású kijelzőkkel és teljesítménnyel csábítja a felhasználókat.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A headset 110 fokos látószöggel, jobb lencsékkel rendelkezik, a két darab LCD kijelző egyenként 2064 x 2208 felbontást produkál szemenként és 90Hz-es, illetve 120Hz-es képfrissítés jellemzi, miközben belül egy Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2 chip dolgozik, ami a Meta szerint felére csökkenti a töltőképernyők idejét.

Ám mindez húzós áron, 500 dollártól kezdődik, ami sokkal drágább az elődnél, ezzel egy másik árkategóriába helyezve a termékvonalat. A Meta tavaly nehezen tudta eladni a Quest Pro-t 1500 dolláros indulási áron, és mindössze négy hónappal később 1000 dollárra kellett csökkentenie az árat.

A Quest 3 gyenge eladásai azonban nem feltétlenül okoznak nagy törést a Meta hosszútávú kevertvalóságos stratégiájában, ugyanis a belsős források által elhintett információk szerint 2024-ben már jöhet egy olcsóbb headset is, amivel a Meta a fogyasztói piac egyik legvonzóbb árú termékét szeretné kínálni majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 22:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.