:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. október 6. 12:30

Arcfelismerő funkcióval bővül a Microsoft Teams

Ami elsőre kicsit aggasztónak hangozhat.

A Microsoft Teams hamarosan képes lesz azonosítani a megbeszélésekbe csatlakozó egyes személyeket, méghozzá arcfelismeréses technológiával. A videokonferencia-szolgáltatás útnak indította az asztali kliensbe érkező, arcokhoz kapcsolódó regisztrációs folyamatot, ami állítása szerint a résztvevők azonosításának felgyorsítását fogja biztosítani a Teams Rooms platformon belül. 

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ahogy a funkció neve is mutatja, a felhasználók az arcukkal regisztrálhatnak, ezután a cég az elsőre aggasztó nevű személyfelismeréses rendszere (People Recognition) létrehozza a hozzájuk tartozó különálló profilt, amivel később a megbeszéléseken belül a kamera rögtön hozzá tudja rendelni adott személyt.

A Microsoft először júniusban beszélt a „People Recognition” rendszerről, ami fejlett algoritmusokkal végzi a Microsoft Teams Rooms szolgáltatáson belül a felhasználók azonosítását, de eleinte csak a Microsoft Teams Rooms Pro licenccel rendelkező ügyfelek férhettek hozzá. A fejlesztés várhatóan az év végén válik szélesebb körben elérhetővé a felhasználók számára világszerte, Windows és Mac platformon egyaránt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 21:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.