Szerző: Koi Tamás

2023. október 6. 09:26

Nyugi, nem küldi át a fél országot a Telekom másik szolgáltatóhoz!

A héten bejárta a magyar sajtót, hogy a Magyar Telekom megegyezett az egyébként a cég többségi tulajdonában lévő ViDaNettel arról, hogy több települést érintően a vezetékes szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek szolgáltatót fognak váltani. A médiabeszámolók egy része kisebbfajta exodust vizionált, úgyhogy megkérdeztük a Telekomot, nagyságrendileg hány előfizető lehet érintett.

Négyezer lakossági és üzleti ügyfél.


Összesen tizenöt településen nagyjából ennyi előfizetőt érint a Magyar Telekom és a ViDaNet (melynek többségi tulajdonosa nem mellékesen a Magyar Telekom) közti megállapodás, melynek értelmében az érintett előfizetők december 1-jétől a piacvezető szolgáltatótól átkerülnek a ViDaNethez.

A Magyar Telekom már szeptemberben, postai úton értesítette az érintett ügyfeleket a változásról, melynek híre a héten eljutott a mainstream médiába is, ahol a kreatív címadásnak köszönhetően a felületes szemlélő számára hamar exodusszerű kivonulássá változott az átszerződés, melynél fontos kitétel, hogy

az érintett ügyfeleknél is csak a vezetékes szolgáltatásokra vonatkozik, a mobilra értelemszerűen nem.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az otthoni internet és hangszolgáltatások igénybe vételi feltételei a Telekom weboldalán található információk alapján nem változnak, illetve az előfizető legfeljebb gyorsabb szolgáltatást kaphat az új szolgáltatótól változatlan áron, lassabbat nem. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges, a Telekom tulajdonát képező home gateway a ViDaNet tulajdonába kerül, így az az előfizetői végponton marad.

A tévészolgáltatáshoz használt eszközöket (set-top boxok) ezzel szemben vissza kell küldeni a Telekomnak, mivel a ViDaNet más platformon, más eszközökkel nyújtja a tévészolgáltatást ügyfeleinek.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.