:

Szerző: Koi Tamás

2023. október 5. 13:42

Végre egy hasznos funkció hajlítható kijelzős telefonra optimalizálva!

Új képességet kapott a legújabb rendszerfrissítéssel a Google első hajlítható kijelzős okostelefonja, a Pixel Fold.

A hajlítható kijelzős okostelefonok azon túl, hogy az eredeti szándék szerint két eszközt integrálnak egybe, eddig meglehetősen kevés praktikus előnyt nyújtottak a felhasználóknak, legalábbis ami az ötletes és igazán használható szoftveres megoldásokat illeti.

pixel_dualscreeninterpreter

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Google idén nyáron megjelent első hajlítható kijelzős okostelefonja, a Pixel Fold most kapott egy ilyen újítást a már korábban beharangozott Dual-Screen Interpreter módot, mely valójában fordítógépet varázsol a teljesen síkra nyitott Pixel Foldból.

Az egyelőre 45 nyelven értő tolmácsgép valós időben fordítja a párbeszéd két résztvevőjének beszédét írásban, így a készülék mindkét oldalán lévő személy a saját nyelve szerinti leiratot olvashatja a telefon belső vagy éppen külső kijelzőjén.

Az Android 14 frissítéssel érkező új funkció nyelvi támogatásáról egyelőre sehol nem találni részleteket, de tekintve, hogy a Pixel Fold hazánkban hivatalosan nem kapható, jó eséllyel a Dual-Screen Interpreter sem tud magyarul.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 14:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.