Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. október 5. 12:35

Nem tudtuk, eddig mi hiányzik a Gmailből: hát az emojik

Már hangulatjelekkel is lehet reagálni az üzenetekre, mint a csevegőappokban.

Az elmúlt időszakban üdvös fejlődésen ment keresztül a Gmail levelező, többek közt a fejlettebb MI-nek köszönhető a válaszlevelek szövegezésére ajánlatot mutató Smart Reply. De eddig nem volt különösebb megoldás arra a helyzetre, amikor az ember egyszerűen semmit nem akar válaszolni, csak kifejezné érzéseit vagy viszonyulását egy üzenethez kapcsolódóan, vagy akár csak annyit, hogy látta azt.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Google bejelentette, hogy az azonnali üzenetküldőkben és chatalkalmazásokban látott emoji-reakciókat is beépíti a levelezőbe, tehát a jövőben már hangulatjelekkel lehet reagálni az egyes üzenetekre, ahogy a chatelések során is a különféle sorokra. Az emojikat tartalmazó menüt az e-mail alján, a válasz és továbbítás gombok mellé helyezett smiley ikonnal lehet előhívni.

A funkció egyelőre androidos eszközökön válik elérhetővé, de a következő hetekben iOS platformra és a webes böngészőkben elérhető Gmailbe is megérkezik.

gmail_emojik

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról