:

Szerző: Koi Tamás

2023. október 2. 09:31

Eljött az igazán fájó döntések ideje: BMW vagy iPhone?

Az új iPhone-ok piacra dobását ahogy az lenni szokott idén is számos anomáliáról szóló beszámoló kísérte, mind közül talán az egyik legbizarrabb az a hiba, melyet egyes BMW-tulajok tapasztalhattak meg az elmúlt hetekben.

A BMW-k és az iPhone-ok a maguk módján egyaránt egyfajta státuszszimbólumnak tekinthetők, arra viszont alighanem kevesen számítottak, hogy az autó és az okostelefon nem minden helyzetben jön ki jól egymással.

Azok az iPhone 15 Pro és Pro Max tulajdonosok legalábbis biztosan nem, akik a Macrumors posztja szerint a különböző internetes fórumokon arról számolnak be, hogy a vadonatúj telefonjuk NFC-áramköre jobb létre szenderült, miután/miközben a készüléket a BMW-jükbe gyárilag szerelt vezeték nélküli töltővel töltötték.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Mivel az Apple iPhone-okban ez az NFC-s rendszer felel többek között az Apple Pay működéséért, ezért bár a hiba nem végzetes, de azért okozhat kellemetlen perceket a tulajoknak, akik közül páran állítólag már kicseréltették a telefont (a hiba javítása nem lehetséges ugyanis a szervizben), de volt, akinél a cseretelefon ugyanezt a hibajelenséget produkálta később.

A beszámolók alapján nehéz pontosan felmérni, mi okozhatja a hibát, hány vevő lehet érintett, illetve konkrétan milyen BMW-típusok töltőinél fordulhat elő a jelenség, mindenesetre akinek modern BMW-je van és a napokban vett új iPhone-t, egyelőre jobban jár, ha hanyagolja a vezeték nélküli töltést az autóban.

Via Macrumors.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 09:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.