:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. szeptember 29. 14:36

Visszavonul a PlayStation fő embere

Közel 30 év után távozik a cégtől Jim Ryan a magánéletére hivatkozva.

Távozik pozíciójáról Jim Ryan, a PlayStation üzletág feje és a Sony Interactive Entertainment (SIE) vezérigazgatója, aki a cégnél töltött 28 év után 2024 márciusában nyugdíjba vonul arra hivatkozva, hogy egyre nehezebben tudja összeegyeztetni magánéletét a munkájával. Helyét ideiglenes vezérigazgatóként a Sony Group Corporation elnöke és operatív igazgatója, Hiroki Totoki veszi át április elsejétől. Totoki még előtte, idén októberben már elnökségi tagként segíti az átmenetet, többek közt segít a vezérigazgató-utód kinevezésében.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ryan 1994-ben kezdte karrierjét a japán vállalat európai divíziójánál, ahol számos vezetői pozíciót látott el, foglalkozott többek közt globális értékesítéssel és marketinggel. 2019-ben lépett John Kodera, a SIE előző elnök-vezérigazgatójának helyére, majd levezényelt egy generációváltást. A távozó elnök-vezérigazgatójához kötődik olyan értékes stúdiók, mint a Bungie, a Bluepoint, a Housemarque vagy a Nixxes megvásárlása, szolgálati ideje a PlayStation 5 remek eredményeket mutat.

Ryan központi szerepet játszott eddig a Microsoft és az amerikai kereskedelmi bizottság (FTC) közti csatában, aminek tétje az Activision Blizzard felvásárlása. Az ügy kapcsán a PlayStation-vezér erősen hangsúlyozta, hogy a Microsoft vállalásai és önkéntes ajánlatai elégtelenek azzal az aggodalommal kapcsolatban, hogy a nagy franchise-okat idővel platformexkluzívvá tenné, így a versenytársak hátrányba kerülnének a konzoljaikon elérhető játékszoftverek kínálatában.

playstation-ceo-jim-ryan-retires

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 18:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.