Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. szeptember 29. 14:36

Visszavonul a PlayStation fő embere

Közel 30 év után távozik a cégtől Jim Ryan a magánéletére hivatkozva.

Távozik pozíciójáról Jim Ryan, a PlayStation üzletág feje és a Sony Interactive Entertainment (SIE) vezérigazgatója, aki a cégnél töltött 28 év után 2024 márciusában nyugdíjba vonul arra hivatkozva, hogy egyre nehezebben tudja összeegyeztetni magánéletét a munkájával. Helyét ideiglenes vezérigazgatóként a Sony Group Corporation elnöke és operatív igazgatója, Hiroki Totoki veszi át április elsejétől. Totoki még előtte, idén októberben már elnökségi tagként segíti az átmenetet, többek közt segít a vezérigazgató-utód kinevezésében.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Ryan 1994-ben kezdte karrierjét a japán vállalat európai divíziójánál, ahol számos vezetői pozíciót látott el, foglalkozott többek közt globális értékesítéssel és marketinggel. 2019-ben lépett John Kodera, a SIE előző elnök-vezérigazgatójának helyére, majd levezényelt egy generációváltást. A távozó elnök-vezérigazgatójához kötődik olyan értékes stúdiók, mint a Bungie, a Bluepoint, a Housemarque vagy a Nixxes megvásárlása, szolgálati ideje a PlayStation 5 remek eredményeket mutat.

Ryan központi szerepet játszott eddig a Microsoft és az amerikai kereskedelmi bizottság (FTC) közti csatában, aminek tétje az Activision Blizzard felvásárlása. Az ügy kapcsán a PlayStation-vezér erősen hangsúlyozta, hogy a Microsoft vállalásai és önkéntes ajánlatai elégtelenek azzal az aggodalommal kapcsolatban, hogy a nagy franchise-okat idővel platformexkluzívvá tenné, így a versenytársak hátrányba kerülnének a konzoljaikon elérhető játékszoftverek kínálatában.

playstation-ceo-jim-ryan-retires

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.