Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. szeptember 28. 14:36

Megnyílt a webes Photoshop a felhasználók előtt

Két év után szélesebb körben is elérhetővé válik a felhős képszerkesztő, de csak az előfizetéssel rendelkezők számára, így nem valószínű, hogy hamar az ingyenes Canva ellenfelévé válna.

Az Adobe bejelentette a webes felületen elérhető, böngészőben futó Photoshop szolgáltatás szélesebb körben való bevezetését, ami minden Creative Cloud-előfizető számára hozzáférhetővé válik a közel két évnyi zártabb béta időszak után. A webes Photoshop egyszerűsített felhasználói felületen kínálja az asztali képszerkesztő alapvető eszközeit, de nem az összes funkciót. A termék már a Firefly nevű MI-eszköz egyes funkcióit is magába foglalja, például képes a képek egyes részeinek generatív kitöltésére a bevitt szöveges parancsok alapján. 

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A fejlesztés támogatja az egymás közt megosztható hivatkozásokkal, ami akkor is lehetséges, ha a másik félnek nincs előfizetése, de mivel a cég egyelőre nem tervezi, hogy ingyenes vagy freemium modellben is elérhetővé teszi a webes szerkesztőt, ezért nem egyhamar válhat például a Canva riválisává.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.