:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. szeptember 28. 14:36

Megnyílt a webes Photoshop a felhasználók előtt

Két év után szélesebb körben is elérhetővé válik a felhős képszerkesztő, de csak az előfizetéssel rendelkezők számára, így nem valószínű, hogy hamar az ingyenes Canva ellenfelévé válna.

Az Adobe bejelentette a webes felületen elérhető, böngészőben futó Photoshop szolgáltatás szélesebb körben való bevezetését, ami minden Creative Cloud-előfizető számára hozzáférhetővé válik a közel két évnyi zártabb béta időszak után. A webes Photoshop egyszerűsített felhasználói felületen kínálja az asztali képszerkesztő alapvető eszközeit, de nem az összes funkciót. A termék már a Firefly nevű MI-eszköz egyes funkcióit is magába foglalja, például képes a képek egyes részeinek generatív kitöltésére a bevitt szöveges parancsok alapján. 

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A fejlesztés támogatja az egymás közt megosztható hivatkozásokkal, ami akkor is lehetséges, ha a másik félnek nincs előfizetése, de mivel a cég egyelőre nem tervezi, hogy ingyenes vagy freemium modellben is elérhetővé teszi a webes szerkesztőt, ezért nem egyhamar válhat például a Canva riválisává.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 10:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.