Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 21. 11:26

A kék ötven árnyalata: logót cserélt a Facebook

Csütörtökön új logóval köszöntött mindenkit a Facebook, a világ legnépszerűbb közösségi oldala, mely a Meta szerint "határozottabb" lett, bármit is jelentsen ez - de mindenesetre (sötét)kékebb és kontrasztosabb.

A kék minden bizonnyal Mark Zuckerberg kedvenc színe lehet, de legalábbis a Meta első embere által életre hívott, lassan a 20. életévét taposó közösségi hálózat domináns alapszíne mindig is a kék volt, mely tradicionálisan elsősorban a logóban köszönt vissza. A cég tegnap - a változások jellegéhez és mennyiségéhez mérten - egy meglehetősen terjedelmes blogposztban jelentette be, hogy új márkaidentitásával megújítja az ikonikus logót, mely ezúttal

KÉKEBB LETT, MINT VALAHA.

Szóval ezért érezhetted azt, hogy valami nem teljesen stimmel a jól megszokott világgal, amikor ma ránéztél a telefonodon lévő applikáció ikonjára, vagy a webböngészős felület bal felső sarkában lévő logóra!

fb_logo

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A napi átlag kétmilliárd felhasználó közül ezzel együtt valószínűleg a többségnek nem fog feltűnni a változás, hiszen a kerek logóban lévő jól ismert "f" betű alapjaiban maradt a régi, a Facebook Sans betűtípus finomhangolása inkább csak teljes logotipográfiában fedezhető fel nyomokban.

Ez egyébként sorban a hatodik logója a Facebooknak, illetve az új színpalettával együtt ha nem is feltétlenül hatodik alkalommal, de megújultak a reakciójelek is, melyekbe így sikerült "több dimenziót és érzelmet" csempészniük a dizájcsapat tagjainak.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.