Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 21. 11:26

A kék ötven árnyalata: logót cserélt a Facebook

Csütörtökön új logóval köszöntött mindenkit a Facebook, a világ legnépszerűbb közösségi oldala, mely a Meta szerint "határozottabb" lett, bármit is jelentsen ez - de mindenesetre (sötét)kékebb és kontrasztosabb.

A kék minden bizonnyal Mark Zuckerberg kedvenc színe lehet, de legalábbis a Meta első embere által életre hívott, lassan a 20. életévét taposó közösségi hálózat domináns alapszíne mindig is a kék volt, mely tradicionálisan elsősorban a logóban köszönt vissza. A cég tegnap - a változások jellegéhez és mennyiségéhez mérten - egy meglehetősen terjedelmes blogposztban jelentette be, hogy új márkaidentitásával megújítja az ikonikus logót, mely ezúttal

KÉKEBB LETT, MINT VALAHA.

Szóval ezért érezhetted azt, hogy valami nem teljesen stimmel a jól megszokott világgal, amikor ma ránéztél a telefonodon lévő applikáció ikonjára, vagy a webböngészős felület bal felső sarkában lévő logóra!

fb_logo

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A napi átlag kétmilliárd felhasználó közül ezzel együtt valószínűleg a többségnek nem fog feltűnni a változás, hiszen a kerek logóban lévő jól ismert "f" betű alapjaiban maradt a régi, a Facebook Sans betűtípus finomhangolása inkább csak teljes logotipográfiában fedezhető fel nyomokban.

Ez egyébként sorban a hatodik logója a Facebooknak, illetve az új színpalettával együtt ha nem is feltétlenül hatodik alkalommal, de megújultak a reakciójelek is, melyekbe így sikerült "több dimenziót és érzelmet" csempészniük a dizájcsapat tagjainak.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

23

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.