:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. szeptember 19. 14:10

Rég várt funkciókat kap a Paint

Közeledik a Photoshophoz a klasszikus grafikai szerkesztő.

A Windows 11-be épített Paint egyre inkább távolodik régi önmagától, és funkcionalitásában közelebb lép az Adobe Photoshophoz. A klasszikus grafikai szerkesztő mondhatni évek óta hiányolt, a felhasználók dolgát nagyban megkönnyítő újítást kap: az Adobe népszerű szerkesztőjéből ismert rétegek, azaz layerek kezelésének lehetőségét, amit egyelőre a Windows Insider programban résztvevők tesztelhetnek, ők a képernyő jobb oldalán, a színpaletta mellett láthatják az új lehetőséget.

A rétegeknek köszönhetően az egyes elemek szabadabban és rugalmasabban mozgathatók és szerkeszthetők utólag is, a végrehajtott módosítások így nem fogják befolyásolni a többi rétegre helyezett grafikát. 

A program emellett támogatni fogja a transzparens PNG-k kezelését, és a szintén fejlettebb grafikai szerkesztőket jellemző funkciót, a képek hátterének intelligens kijelölését és eltávolítását.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Bár a Paint sosem fogja teljesen helyettesíteni a sokrétűbb Photoshopot, beépített programként egyszerűen és gyorsan végezhetők el vele már bonyolultabb szerkesztések, fotómanipulációk is. Az újítások a Windows stabil verziójában valószínűleg csak hetekkel, vagy hónapokkal később válnak elérhetővé.

paint_layers

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról