Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 18. 14:57

Ma érkezik az iOS 17

Ma válik elérhetővé az Apple mobilos operációs rendszerének, az iOS-nek a soron következő főverziója, mely kisebb-nagyobb, elsősorban kozmetikai változásokat hoz majd az iPhone-tulajok számára.

Bár az új iPhone-ok boltokba kerüléséig egészen péntekig kell várni, a rajtuk futó operációs rendszert, az iOS 17-et már ma (magyar idő szerint várhatóan az esti óráktól) letölthetik majd azok a felhasználók, akik 2018-ban vagy annál később vásároltak új iPhone-t maguknak.

ios17_2

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Az új iOS-t az Apple még júniusban jelentette be, majd ezt követték a belső majd publikus bétaváltozatok. Az újdonságok közé tartozik közé tartozik egyebek mellett a contact poster nevű újítás, mellyel beállítható, hogy a hívó fél a hívottak iPhone-ján hogyan jelenik meg a beérkező hívás során (a megszokott képernyőt felválthatja egy selfie vagy egy avatar is akár), emellett lényegesen jobb eredményekkel szolgál az új verzióban az Apple szerint a billentyűzet autocorrect funkciója, lényeges átalakítást kap az iMessage, megjelenik a vadonatúj Journal app és a standby dock mód, illetve a Live Voicemail, mely valós idejű leiratot ad a tulajdonosnak a hangpostán hagyott üzenetről.

További újdonság, hogy az új verzióban lehet hang- és videoüzenetet küldeni annak, aki nem vette fel a FaceTime-hívást.

Jön egy új készenléti mód is az új rendszerrel, megjelennek az interaktív widgetek, illetve az offline mód az Apple Mapsben, illetve - bár Magyarországon ennek vajmi kevés relevanciája van - az iOS 17-tel ha valaki Siri-hez kíván szólni, már nem a "Hey Siri!" megszólítással kell kezdenie, elég csak a hangasszisztens nevét kimondania.

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően az iOS 16 és az iOS 17 párhuzamosan használatban marad majd, azaz az új főverzióra való áttérés jó ideig opcionális lesz.

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

sar ügy

1

Az NMHH is figyeli a francia iPhone gate-et

2023. szeptember 29. 11:17

Egyelőre továbbra sincs bizonyíték arra, hogy az iPhone 12 felhasználókat az egészségügyi határértéket meghaladó sugárzás éri.