Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 18. 14:57

Ma érkezik az iOS 17

Ma válik elérhetővé az Apple mobilos operációs rendszerének, az iOS-nek a soron következő főverziója, mely kisebb-nagyobb, elsősorban kozmetikai változásokat hoz majd az iPhone-tulajok számára.

Bár az új iPhone-ok boltokba kerüléséig egészen péntekig kell várni, a rajtuk futó operációs rendszert, az iOS 17-et már ma (magyar idő szerint várhatóan az esti óráktól) letölthetik majd azok a felhasználók, akik 2018-ban vagy annál később vásároltak új iPhone-t maguknak.

ios17_2

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az új iOS-t az Apple még júniusban jelentette be, majd ezt követték a belső majd publikus bétaváltozatok. Az újdonságok közé tartozik közé tartozik egyebek mellett a contact poster nevű újítás, mellyel beállítható, hogy a hívó fél a hívottak iPhone-ján hogyan jelenik meg a beérkező hívás során (a megszokott képernyőt felválthatja egy selfie vagy egy avatar is akár), emellett lényegesen jobb eredményekkel szolgál az új verzióban az Apple szerint a billentyűzet autocorrect funkciója, lényeges átalakítást kap az iMessage, megjelenik a vadonatúj Journal app és a standby dock mód, illetve a Live Voicemail, mely valós idejű leiratot ad a tulajdonosnak a hangpostán hagyott üzenetről.

További újdonság, hogy az új verzióban lehet hang- és videoüzenetet küldeni annak, aki nem vette fel a FaceTime-hívást.

Jön egy új készenléti mód is az új rendszerrel, megjelennek az interaktív widgetek, illetve az offline mód az Apple Mapsben, illetve - bár Magyarországon ennek vajmi kevés relevanciája van - az iOS 17-tel ha valaki Siri-hez kíván szólni, már nem a "Hey Siri!" megszólítással kell kezdenie, elég csak a hangasszisztens nevét kimondania.

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően az iOS 16 és az iOS 17 párhuzamosan használatban marad majd, azaz az új főverzióra való áttérés jó ideig opcionális lesz.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

23

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.