Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. szeptember 11. 14:36

MI-vel turbózott mozgó háttérképekkel menőzne a Windows 11

Mindenhova, mindenhova is több MI-t fog rakni a Microsoft.

A Windows Latest által kiszúrt belsős dokumentumok szerint a Microsoft a Windows 11 megjelenésébe is jobban belevonná a mágikus mesterséges intelligenciát, az „élő háttérképekhez” hasonló funkció érkezhet a jövőben az operációs rendszerbe.

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Bár a dinamikus, mozgó háttérgrafikák ötlete egyáltalán nem új, itt az a nagy ötlet, hogy a háttérkép attól függően ugrik ki és mozog majd, hogyan halad a kurzor a képernyőn. Emellett érkezhet egy opcionálisan választható parallax hatás, ami a felhasználóban térhatású érzetet keltene azzal, hogy a háttérkép lassabban mozog a felette megjelenő ablakokhoz és alkalmazásokhoz képest, ezzel mélységet adva a megjelenítésnek.

A Microsoft az új Bing óta még aktívabban integrál MI-t különféle szolgáltatásokba, ami láthatóan az operációs rendszer esetében is messzebbre nyúlik majd. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a rendszer melyik frissítésével érkezhetnek az interaktívabb háttérképek a felhasználók gépeire.

Via Windows Latest.

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

sar ügy

1

Az NMHH is figyeli a francia iPhone gate-et

2023. szeptember 29. 11:17

Egyelőre továbbra sincs bizonyíték arra, hogy az iPhone 12 felhasználókat az egészségügyi határértéket meghaladó sugárzás éri.