Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. szeptember 11. 14:36

MI-vel turbózott mozgó háttérképekkel menőzne a Windows 11

Mindenhova, mindenhova is több MI-t fog rakni a Microsoft.

A Windows Latest által kiszúrt belsős dokumentumok szerint a Microsoft a Windows 11 megjelenésébe is jobban belevonná a mágikus mesterséges intelligenciát, az „élő háttérképekhez” hasonló funkció érkezhet a jövőben az operációs rendszerbe.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Bár a dinamikus, mozgó háttérgrafikák ötlete egyáltalán nem új, itt az a nagy ötlet, hogy a háttérkép attól függően ugrik ki és mozog majd, hogyan halad a kurzor a képernyőn. Emellett érkezhet egy opcionálisan választható parallax hatás, ami a felhasználóban térhatású érzetet keltene azzal, hogy a háttérkép lassabban mozog a felette megjelenő ablakokhoz és alkalmazásokhoz képest, ezzel mélységet adva a megjelenítésnek.

A Microsoft az új Bing óta még aktívabban integrál MI-t különféle szolgáltatásokba, ami láthatóan az operációs rendszer esetében is messzebbre nyúlik majd. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a rendszer melyik frissítésével érkezhetnek az interaktívabb háttérképek a felhasználók gépeire.

Via Windows Latest.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról