Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 11. 14:33

Robotkutya-adományozó programot hirdetett a Sony

A megunt kiskedvencek sorsára már robotok is juthatnak Japánban, ahol a Sony most egy olyan programot hirdetett, amivel a cég öt évvel ezelőtt boltokba került robotkutyáinak találnak új, nemes célt.

Egészen új értelmet nyert a fenntarthatóság fogalma a Sonynál a japán cég legújabb, kizárólag az anyaországban elérhető programja révén, melynek részeként az évekkel ezelőtt megvásárolt, ma már jó eséllyel polcok vagy garázsok mélyén porosodó második generációs Aibo robotkutyák kerülhetnek új, szerető gazdikhoz.

01:45
 

Living with aibo

Még több videó

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az ERS-1000 Aibo típusú kutyusok visszagyűjtésére, adományozására vonatkozó program nem csupán az elektronikai hulladék mennyiségét hivatott mérsékelni, és még csak nem is feltétlenül a viszontértékesítésből kíván tetemes extra bevételhez jutni a Sony: a gazdik által átadott robotkutyákat az alapos tesztelés és felújítás után kórházakba és szeretetotthonokba juttatják el, ahol az ott élők arcára varázsolhatnak mosolyt az egységek.

A viharos sebességgel előregedő Japánban az idősgondozásban már korábban is jelentős szerepet kaptak a robotok, ami a jövőben minden előrejelzés és kutatás eredménye szerint csak fokozódni fog. Noha az Aibo-k a fizikai állapot fenntartásához, ápolásához aligha járulhatnak hozzá, az idősek, elesettek lelki állapotán a Sony elképzelései szerint sokat javíthatnak.

Via The Verge.

a címlapról