Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 11. 14:33

Robotkutya-adományozó programot hirdetett a Sony

A megunt kiskedvencek sorsára már robotok is juthatnak Japánban, ahol a Sony most egy olyan programot hirdetett, amivel a cég öt évvel ezelőtt boltokba került robotkutyáinak találnak új, nemes célt.

Egészen új értelmet nyert a fenntarthatóság fogalma a Sonynál a japán cég legújabb, kizárólag az anyaországban elérhető programja révén, melynek részeként az évekkel ezelőtt megvásárolt, ma már jó eséllyel polcok vagy garázsok mélyén porosodó második generációs Aibo robotkutyák kerülhetnek új, szerető gazdikhoz.

01:45
 

Living with aibo

Még több videó

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az ERS-1000 Aibo típusú kutyusok visszagyűjtésére, adományozására vonatkozó program nem csupán az elektronikai hulladék mennyiségét hivatott mérsékelni, és még csak nem is feltétlenül a viszontértékesítésből kíván tetemes extra bevételhez jutni a Sony: a gazdik által átadott robotkutyákat az alapos tesztelés és felújítás után kórházakba és szeretetotthonokba juttatják el, ahol az ott élők arcára varázsolhatnak mosolyt az egységek.

A viharos sebességgel előregedő Japánban az idősgondozásban már korábban is jelentős szerepet kaptak a robotok, ami a jövőben minden előrejelzés és kutatás eredménye szerint csak fokozódni fog. Noha az Aibo-k a fizikai állapot fenntartásához, ápolásához aligha járulhatnak hozzá, az idősek, elesettek lelki állapotán a Sony elképzelései szerint sokat javíthatnak.

Via The Verge.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

25

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.