Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 30. 09:47

Befutottak a lábak a metaverzumba

A Quest Home avatarok megkapták végre régóta ígért grafikai tuningjukat.

Egy örökkévalóságnak tűnik az az idő, ami azóta telt el, hogy a Meta első embere, Mark Zuckerberg Quest Home avatarja lábakon állva jelentette be, hogy megérkeznek végre a lábak a metaverzumba, abba a virtuális világba, amiben a cég reményei szerint milliárdok élik majd az életüket a jövőben. 

metaverse_legs

A cégnél szerencsére belátták, hogy a felhasználói élményen viszonylag sokat ront, ha a virtuális személyeknek vagy avataroknak konkrétan nincs lábuk, ezért Zuckerberg tavaly októberben megígérte, hogy ez a hiányosság a jövőben orvosolva lesz - erre egészen mostanáig kellett várni, a Quest Home avataroknak ugyanis a Quest legfrissebb bétaverziójában végre lábuk nőtt.


Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Apró szépséghibája a jelenlegi rendszernek, hogy a felhasználók a virtuális világban lefelé tekintve továbbra sem látják a saját lábukat, ami azért viszonylag nagy terhet levehet a lábak animálásán dolgozó MI-ről, tekintve, hogy a Quest hardverek továbbra sem tudnak semmit a lábak helyzetéről, így azt kvázi meg kell becsülnie a mesterséges intelligenciának.

A virtuális lábak így egyelőre csak a többi virtuális felhasználó számára látszanak, meg persze a virtuális tükrökben, ahol a virtuális önmagukban gyönyörködhetnek a metaverzum nárcisztikusabb lakói.

Via Engadget.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról