Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 30. 09:47

Befutottak a lábak a metaverzumba

A Quest Home avatarok megkapták végre régóta ígért grafikai tuningjukat.

Egy örökkévalóságnak tűnik az az idő, ami azóta telt el, hogy a Meta első embere, Mark Zuckerberg Quest Home avatarja lábakon állva jelentette be, hogy megérkeznek végre a lábak a metaverzumba, abba a virtuális világba, amiben a cég reményei szerint milliárdok élik majd az életüket a jövőben. 

metaverse_legs

A cégnél szerencsére belátták, hogy a felhasználói élményen viszonylag sokat ront, ha a virtuális személyeknek vagy avataroknak konkrétan nincs lábuk, ezért Zuckerberg tavaly októberben megígérte, hogy ez a hiányosság a jövőben orvosolva lesz - erre egészen mostanáig kellett várni, a Quest Home avataroknak ugyanis a Quest legfrissebb bétaverziójában végre lábuk nőtt.


A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Apró szépséghibája a jelenlegi rendszernek, hogy a felhasználók a virtuális világban lefelé tekintve továbbra sem látják a saját lábukat, ami azért viszonylag nagy terhet levehet a lábak animálásán dolgozó MI-ről, tekintve, hogy a Quest hardverek továbbra sem tudnak semmit a lábak helyzetéről, így azt kvázi meg kell becsülnie a mesterséges intelligenciának.

A virtuális lábak így egyelőre csak a többi virtuális felhasználó számára látszanak, meg persze a virtuális tükrökben, ahol a virtuális önmagukban gyönyörködhetnek a metaverzum nárcisztikusabb lakói.

Via Engadget.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról