:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. augusztus 29. 12:33

Már 100 évre is foglalhatók a WordPress domainjai

Körülbelül nettó 13,5 millió forintért biztosíthatják be magukat a legelszántabbak.

A tartalomkezelő rendszeréről ismert, tárhelyszolgáltatást is nyújtó Wordpress bevezette kínálatába a 100 évre szóló domainregisztrációs lehetőséget, amivel a hivatalos kommunikáció szerint egyszerűsíteni szeretné a megújítások folyamatát, miközben hosszútávra szóló biztonságérzetet kínálna ügyfeleinek.

A román IT nem csak a bérekben előz minket

A hazai IT nem szigetként létezik, hanem a környező országokkal versenyez a betelepülő cégekért. A 16. kraftie adásban úgy gondoltuk, Románia mindenképpen megér egy misét.

A román IT nem csak a bérekben előz minket A hazai IT nem szigetként létezik, hanem a környező országokkal versenyez a betelepülő cégekért. A 16. kraftie adásban úgy gondoltuk, Románia mindenképpen megér egy misét.

Az ilyen mértékű elköteleződés sokszorosan meghaladja az üzemeltetők számára optimálisnak tűnő időtartamot, főleg annak fényében, hogy mennyit változhat a web 100 év alatt, és egyrészt arra sincs garancia, hogy a jelenleg 20 éves Wordpress egy évszázad múlva működni fog, vagy az éppen használt technológiák nem számítanak elavultnak. A CMS rendszer a jelenleg 28 éves PHP-ra épül, ami még mindig a hetedik leggyakrabban használt programozási nyelv, a nyílt forráskódú MySQL relációs adatbázist pedig a 46 éve alapított Oracle irányítja.  

A cég mindenesetre azt reméli, hogy sikerülhet bevonzani azokat az új ügyfeleket, akik szeretnék „bebiztosítani a digitális jelenlétük és vállalkozásuk jövőjét.” A platform nem csak a szervezeteket, de a családokat is célozza, akik elsősorban olyan digitális javaikat őrizhetik a felhőben, mint a fényképek és videók. 

Egyéni felhasználók esetében a 100 éves csomag ára azonban 38 ezer dollár (kb. nettó 13,5 millió forint), ami a domain lefoglalásán túl fedezi a teljes üzemeltetési költséget, a többszöri és rendszeres biztonsági mentéseket és a 24 órán keresztül elérhető támogatást.

Az október 11-i kraftie meetupon (online és helyszíni) azoknak az IT szakembereknek szeretnénk picit segíteni, akik elérkezettnek látják az időt, hogy IC karrierjük után menedzser irányban haladjanak tovább.

a címlapról