:

Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 21. 10:28

4K HDR-ben, kódolatlanul is nézhető az atlétikai vb a Telekomnál

A nagy nézőszámot vonzó sportesemények rendszerint tálcán kínálják az alkalmat a műsorszórók és jogtulajdonosok számára az új technológiák demózására, bemutatására. Így van ez most a budapesti atlétikai világbajnoksággal is.

Bár a budapesti atlétikai világbajnokság minden eddiginél közelebb hozza a magyarokhoz a világ talán legrangosabb atlétikai eseményét, a hazai nézők jelentős többsége továbbra is a tévén keresztül fogja követni az őt érdeklő eseményeket - ami kitűnő üzleti lehetőség nem csak a közvetítési jogokkal rendelkező médiavállalat, hanem az elosztói hálózat üzemeltetője számára is.

03atletikavb

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Jelen esetben az Eurosport csatornákat birtokló Discovery és a Magyar Telekom csapott egymás kezébe a világbajnokság indulása előtt, melynek köszönhetően a távközlési szolgáltató televíziós műsorkínálatában az esemény idejére (tehát augusztus 19-től 27-ig) mindenki számára elérhetővé tették az összes Eurosport-csatornát, ami egyben azt is jelenti, hogy ahol a technikai háttér ehhez adott, a nézők 4K HDR-ben nézhetik a sportközvetítéseket.

Ehhez először is az szükséges, hogy a tévéelőfizetőnél a Telekom androidos vevőegysége (Smartbox) legyen kihelyezve, emellett természetesen a tévének is 4K-képesnek kell lennie (HDCP 2.2 támogatással), illetve a 4K-s adás a sávszélesség-igény miatt kizárólag optikai illetve kábelnetes hálózaton csatlakozó ügyfelek számára érhető el.

A világbajnokságot Magyarországon szintén közvetítő közszolgálati csatorna, az M4 Sport adása továbbra is kizárólag HD-ben nézhető minden platformon, fontos különbség továbbá, hogy az Eurosport esetében mind az archív TV (catch-up TV), mind pedig felvétel és visszajátszás funkció elérhető, míg az M4 Sport esetében a tartalomtulajdonos ezeket nem tette lehetővé.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 03:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.