:

Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 3. 14:03

Így jut az Antenna Hungária EGYről a KETTŐre

Két magyar leányvállalatot alapított a 4iG többségi tulajdonában lévő Antenna Hungária. Mármint EGYet meg KETTŐt.

A 4iG működése csupa-csupa talány, miként az is, hogy a cég az elmúlt években összevásárolt távközlési érdekeltségeivel mihez kíván kezdeni közép- és hosszútávon. A szigorú tőkepiaci szabályok miatt ez a nagy talányosság olykor-olykor olyan, kissé bizarr bejelentésekkel jár, mint amit tegnap tett ki a társaság a BÉT honlapjára.

A rövid közlemény értelmében az Antenna Hungária Zrt., vagyis a 4iG távközlési ernyőcége két leányvállalatot alapított augusztus 2-án, melyeket konkrétan úgy hívnak, hogy 

  • AH EGY Zrt. és
  • AH KETTŐ Zrt.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Hogy mit csinál a két cég e rendkívül fantáziadús nevek alatt, arról nem derül ki a közleményből semmi, egyben az is meglehetősen valószínű, hogy ezek nem a társaságok végleges nevei lesznek, hiszen egy Zrt-t utólag átnevezni némileg egyszerűbb, mint megalapítani.

A jövőbeni profilokat illetően a 4iG menedzsmentjének korábbi nyilatkozatai alapján már lehet mindenesetre következtetni, így az egyik leányvállalat minden bizonnyal a végfelhasználókkal kapcsolatban lévő szolgáltatócég lesz (pl. One), míg a másik egy infrastruktúracég, mely az AH vezetékes és/vagy mobil infrastruktúrái felett rendelkezik majd. 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 06:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.