Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 2. 10:37

Forintosodik és itthon is drágul a Spotify-előfizetés

Éppen egy hete jelentette be a Spotify, hogy árat emel a legtöbb piacon, ám akkor a díjcsomagok árváltozásának hatásai a magyar piacra vonatkozóan nem voltak ismertek. Tegnap azonban levelet kaptak a streamingszolgáltató ügyfelei.

Hazánkban is megváltoztatja árazását a Spotify, mely hosszú évek óta nem nyúlt hozzá díjcsomagjainak árképzéséhez. A világ legnagyobb streamingszolgáltatója tegnap küldött részleteket az ügyfeleknek az őket érintő árváltozásokról, melyek szeptembertől lépnek életbe.

A magyar piacot érintő egyik legfontosabb változás, hogy a számlázás szeptembertől nem euró pénznemben történik, hanem forintban, így a havonta fizetendő összeg az árfolyamváltozásoktól függetlenül mindig fix marad. 

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A konkrét árakat tekintve a korábban 4,99 euróba kerülő Egyéni díjcsomag ára 1990 Ft-ra változik (vagyis 398 forintos euróárfolyam felett valójában olyan, mintha nem is történt volna díjemelés), a 6,49 eurós Duo csomag ára 2690 forintra nő (ez több mint 414 forintos eurónak felelne meg), míg a legdrágább, Családi csomag 7,99 euróról 3290 forintra drágul (ez nagyjából 412 forintos eurónak feleltethető meg).

Aki az új árakon nem kívánja igénybe venni a szolgáltatást, annak egyénileg kell lemondania az előfizetést a Spotify-fiók megfelelő menüpontjában.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

23

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.