Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. július 27. 14:28

Visszahozta a forgó lünettát a Samsung új okosórája

A Galaxy Watch 6 okosóra széria Classic kiadása visszahozza a közönségkedvenc funkciót.

Legújabb generációs hajtogatható okostelefonjai mellett a Samsung bejelentette a Galaxy Watch 6 termékcsaládot is a nyári Unpacked esemény keretén belül, így még több lehetőség közül választhatnak az androidos okosórára vágyó felhasználók. A Galaxy Watch 6 Classic kiadásának  egyik fontos tulajdonsága a forgó lünetta, a sima alapmodell ezzel a jellemzővel nem rendelkezik. A képernyő maximális fényereje már 2000 nit, és a kijelzőfelületet 20 százalékkal nagyobbra sikerült növelni, így több szöveget tud megjeleníteni, és a virtuális billentyűzet is kezelhetőbbé válik.

Az OLED kijelző körüli keret mindkét modellen vékonyabb, az alapmodell esetében az elődhöz képest 30 százalékos csökkenésről, míg a Classicnál 15 százalékról számolt be a gyártó. A Watch 6 alumíniumból, a Classic rozsdamentes acélból készült tokkal érkezik, de mindkettő zafírkristály kijelzőt kapott. A cég kommunikációjában hangsúlyozza az egészségügyi szolgáltatások fejlődését, bővült többek közt az alvási szokásokra vonatkozó személyes ajánlásokkal, amiknek alapját a felhasználó alvási mintázatainak elemzése adja.

galaxy-watch6-watch6-classic

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

2019-ig minden Samsung okosórának forgatható lünettája volt, de a Galaxy Watch Active 2-től kezdődően a belépőszintű okosórákkal (pl. Galaxy Watch Active 2 és Galaxy Watch 4) eltűnt ez a jellemző, csak a prémium vagy zászlóshajó modellek kiváltsága volt (Galaxy Watch). 3, Watch 4 Classic stb.). Tavaly a Watch 5 és a Watch 5 Classicon már nem volt rajta az ujjakkal forgatható és tekergethető lünetta, ami most sokak örömére a Classic kiadással mégis visszatért. A tavalyi modellekhez képest az akkumulátorok kapacitása is némileg nőtt: mindkét óra kisebbik változata 300 mAh-s telepet kapott 284 mAh helyett, míg a nagyobbak 425 mAh-s akkumulátorral rendelkeznek (410 mAh-ról). Az órák belsejében egy kétmagos Exynos W930 processzor dolgozik 2 GB memória és 16 GB háttértár társaságában, az operációs rendszer pedig a Google-féle Wear OS 4.

A Galaxy Watch 6 és a Galaxy Watch 6 Classic augusztus 11-én kerül a boltokba. Hazánkban a Bluetooth-os Galaxy Watch6 kisebb (40 mm) változata 129 990 forintos, a nagyobb (44 mm) 149 990 forintos árcímkét kap. Az LTE verzió fogyasztói ára (40 mm) 149 990 forint, illetve 159 990 forint (44 mm). A Galaxy Watch6 Classic szintén elérhető lesz Bluetooth-, és LTE-verzióban, 169 990-199 990 forint közti árakon, mérettől függően.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról