:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. július 27. 11:36

A Play Áruházat is beveti a Google a nagy kijelzők miatt

A digitális appbolt előnyben fogja részesíteni azokat appokat, amelyeket nagyképernyőre optimalizáltak a fejlesztők.

A Pixel Tablet és a Pixel Fold kiadását követően a Google újabb lépéssel próbálja arra ösztönözni a fejlesztőket, hogy vegyék komolyabban a nagyobb képernyővel felszerelt eszközöket. A cég annyira keménykezűvé válik, hogy a Play Áruház rangsorolási algoritmusába is belenyúl annak érdekében, hogy a növelje a nagyképernyőre optimalizált appok láthatóságát.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A jövőben azok az appok és játékok kerülnek előrébb a keresési eredmények listáján, valamint a kategóriák főoldalain, amelyek megfelelnek az áruház kifejezetten nagyképernyős appok minőségére vonatkozó irányelveinek, így többek közt támogatják az álló és fekvő módot, illetve jól méretezhetők.

Amennyiben egy app nem fut megfelelően a nagyobb telefonokon, a felhasználók figyelmeztetést is kapnak arról, hogy a szoftver technikailag nem megfelelő minőségű, így nem nyújthatja a várt teljesítményt vagy felhasználói élményt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 10:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.