Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. július 27. 11:36

A Play Áruházat is beveti a Google a nagy kijelzők miatt

A digitális appbolt előnyben fogja részesíteni azokat appokat, amelyeket nagyképernyőre optimalizáltak a fejlesztők.

A Pixel Tablet és a Pixel Fold kiadását követően a Google újabb lépéssel próbálja arra ösztönözni a fejlesztőket, hogy vegyék komolyabban a nagyobb képernyővel felszerelt eszközöket. A cég annyira keménykezűvé válik, hogy a Play Áruház rangsorolási algoritmusába is belenyúl annak érdekében, hogy a növelje a nagyképernyőre optimalizált appok láthatóságát.

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

A jövőben azok az appok és játékok kerülnek előrébb a keresési eredmények listáján, valamint a kategóriák főoldalain, amelyek megfelelnek az áruház kifejezetten nagyképernyős appok minőségére vonatkozó irányelveinek, így többek közt támogatják az álló és fekvő módot, illetve jól méretezhetők.

Amennyiben egy app nem fut megfelelően a nagyobb telefonokon, a felhasználók figyelmeztetést is kapnak arról, hogy a szoftver technikailag nem megfelelő minőségű, így nem nyújthatja a várt teljesítményt vagy felhasználói élményt.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról