Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. július 17. 12:08

Nem használhatnak iPhone-t az orosz állami tisztviselők

Az orosz kormány újabb intézkedéssel demonstrálja, hogy csökkenteni kívánja a külföldi technológiáknak való kitettségét, és kémkedésre hivatkozva korlátozza a hatóságok iPhone-használatát.

Az orosz kereskedelmi minisztérium megtiltotta a kormányzati alkalmazottak számára, hogy az amerikai Apple készülékeit használják munkahelyi célokra, kémkedési vádakkal illetve az Amerikai Egyesült Államokat (USA). A többi nagy orosz ügynökség, köztük az orosz távközlési hatóság is hamarosan hasonló intézkedést tervez bevezetni a jövőben.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A július 17-től élő tiltás az összes Apple-termékre vonatkozik, beleértve az okostelefonokat és számítógépeket. Néhány kivételes esetben a tisztviselők továbbra is használhatják ezeket az eszközöket személyes használatra, feltéve, hogy nem nyitják meg az eszközön  a munkahelyi levelezést, és nem végeznek egyéb, a munkavégzéshez kapcsolódó feladatot.

A cupertinói cég viszonya az ukrán-orosz háború kitörése után vált feszültebbé Oroszországgal. A cég egy idő után letiltotta az Apple Pay szolgáltatást az országban, majd leállította a termékértékesítést is. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) június elején azt állította, hogy az amerikai hírszerző ügynökségek az Apple eszközein keresztül kémkednek egy speciális kémszoftverrel. A techcég tagadta a vádakat, és hozzátette, hogy soha nem dolgozott együtt egyetlen kormánnyal sem megfigyelési célok érdekében.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.