Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. július 17. 12:08

Nem használhatnak iPhone-t az orosz állami tisztviselők

Az orosz kormány újabb intézkedéssel demonstrálja, hogy csökkenteni kívánja a külföldi technológiáknak való kitettségét, és kémkedésre hivatkozva korlátozza a hatóságok iPhone-használatát.

Az orosz kereskedelmi minisztérium megtiltotta a kormányzati alkalmazottak számára, hogy az amerikai Apple készülékeit használják munkahelyi célokra, kémkedési vádakkal illetve az Amerikai Egyesült Államokat (USA). A többi nagy orosz ügynökség, köztük az orosz távközlési hatóság is hamarosan hasonló intézkedést tervez bevezetni a jövőben.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A július 17-től élő tiltás az összes Apple-termékre vonatkozik, beleértve az okostelefonokat és számítógépeket. Néhány kivételes esetben a tisztviselők továbbra is használhatják ezeket az eszközöket személyes használatra, feltéve, hogy nem nyitják meg az eszközön  a munkahelyi levelezést, és nem végeznek egyéb, a munkavégzéshez kapcsolódó feladatot.

A cupertinói cég viszonya az ukrán-orosz háború kitörése után vált feszültebbé Oroszországgal. A cég egy idő után letiltotta az Apple Pay szolgáltatást az országban, majd leállította a termékértékesítést is. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) június elején azt állította, hogy az amerikai hírszerző ügynökségek az Apple eszközein keresztül kémkednek egy speciális kémszoftverrel. A techcég tagadta a vádakat, és hozzátette, hogy soha nem dolgozott együtt egyetlen kormánnyal sem megfigyelési célok érdekében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról