Szerző: Koi Tamás

2023. július 4. 13:05

A testhőt is mérheti az új AirPods

A pletykák szerint egyebek mellett a hallás épségét és a testhőmérsékletet is képes lesz majd mérni illetve felmérni az Apple következő generációs "Pro" fülhallgatója.

Aki valaha okosórát vagy fitnesszkarkötőt tett a csuklójára, minden bizonnyal megszokta már, hogy az azokba épített szenzorerdő egészen változatos és sokrétű információkkal szolgál a fizikai állapotról, kezdve az olyan alapfunkcióktól, mint a pulzusmérés egészen az Apple Watchokba tavaly beépített hőmérő szenzorig.

A hőmérséklet mérésére azonban nem feltétlenül a csukló a legalkalmasabb felület, pláne nem a kézfej oldala - alighanem ezt érezhették az Apple-nél is, mely az örök szivárogtató, Mark Gurman szerint már megtalálta, hogy hová fogja tenni a következő testhő-szenzort:

Az AirPods Pro fülhallgatókba.


airpods_pro

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A magyarázat fiziológiai szempontból pofonegyszerűnek tűnik, a hallójárat elején illetve a fülkagylóban ugyanis jóval pontosabban lehet testhőmérsékletet kiolvasni, mint bárhol máshol, leszámítva talán a végbélnyílást, amihez illő szenzort azért reméljük jó darabig nem talál majd ki az Apple.

Egyelőre azonban nem érdemes tűkön ülni az új generációs AirPodsok kapcsán, hiszen a legutóbbi Pro változat tavaly jelent meg, ezért jó eséllyel legalább 2024 végéig kell várni az újabb típus megjelenésére. Gurman szerint addig is érkezhet egy köztes változat, ami a meglévő tok/töltőt lecseréli egy újabb, immár Lightning helyett USB-C töltőcsatlakozóval ellátott példányra.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról