Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 30. 13:00

Szigorúbb tesztet futtat a YouTube az adblockerek ellen

Három videó megtekintése után átmeneti tiltást dobhat a lejátszó - de egyelőre még kísérletről van szó.

A YouTube május elején kezdte el noszogatni a felhasználókat, amikor a tesztkörbe bevont internetezők egy részénél elkezdett megjelenni egy felugró ablak, ami arra figyelmeztette őket, hogy az adblockerek használata nem megengedett, illetve két lehetőséget ajánlott fel: vagy kikapcsolják a blokkolót a hirdetések engedélyezéséhez, vagy a videók megtekintéséhez az előfizetéses, reklámmentes YouTube Premium csomagot ajánlják, egyébként nem tekinthetik meg az éppen elindítani kívánt videót.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A videómegosztó most egy fokkal határozottabb hangvételű, újabb tesztet futtat a hirdetésblokkolók használatának korlátozására, és arra kéri a felhasználókat, hogy kapcsolják ki a tiltó bővítményeket, vagy vásároljanak prémium előfizetést, máskülönben három videó megtekintése után átmenetileg letiltják a lejátszó használatát. Egy másik felhasználó a Redditen tett közzé egy képernyőmentést, amit azután készített, hogy a YouTube letiltotta a hozzáférését, az általános szerződési feltételek megsértésre hivatkozva. Egyes visszajelzések alapján a cég nem csak azt asztali gépeken, de mobilplatformon is futtatja a tesztet.

A YouTube tájékoztatása szerint az üzenet egy szűkebb körben végzett kísérlet része, amivel az adblockerek kikapcsolására szeretnék ösztönözni a nézőket, ellenkező esetben valóban átmeneti tiltást kaphatnak. Hogy szélesebb körben mikor lehet számítani a korlátozás bevezetésére, egyelőre nem tudni.

A vállalat korábban már több próbát tett arra, hogy előfizetésre terelje a nézőket, többek közt a 4K-s videók eléréséhez, tavaly pedig még több átugorhatatlan reklámot kezdett el megjeleníteni.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

23

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.