Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 28. 13:58

Új funkcióval reagál a Google a reddites lázadásokra

A zárttá tett Redddit-fórumok a Google keresőre is hatással vannak.

Régóta adott rá a lehetőség, hogy a Google keresőben a felhasználók a „Reddit” kifejezés hozzáfűzésével forrásokat és hasznos hozzászólásokat találjanak bizonyos témákban. Ez nehezebben megy azóta, hogy a hónap elején több ezer subreddit sötétült el és vált zárttá, így a kereső találati közt mutatott eredmények közt több is elérhetetlennek vagy haszontalannak bizonyul.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A hónap elején egy megbeszélésen Prabhakar Raghavan, a Google keresésért felelős vezető alelnöke arról beszélt az alkalmazottaknak, hogy a vállalat már dolgozik azon,  hogy a kereső a „Reddit” kulcsszó használata nélkül adjon hasznos találatokat, miután az internetezők egy részét még frusztráltabbá tette a sok hirdetés és a még több irreleváns találat.

A reddites problémát a Google vezetői szerint részben megoldja majd a hétfőn bemutatott Perspectives nevű új funkció, ami kifejezetten fórumos hozzászólásokat összesít a keresések során olyan közösségi média platformokról, mint a TikTok, a YouTube, a Reddit és a Quora. A perspektívák névre keresztelt lap, egyelőre csak az amerikai felhasználók körében érhető el mobilon és weben, a szélesebbkörű bevezetés ütemezéséről egyelőre nem beszélt a cég.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

9

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.