:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 14. 14:24

Véget ért a Windows 10 21H2 támogatása

A Microsoft nem ad ki több frissítést a közel kétéves kiadás egyes példányaihoz.

A Microsoft nagyban dolgozik azon, hogy a Windows 11-re való váltásra ösztönözze felhasználóit, és szép lassan kivezesse a Windows 10-et. Következő lépésként június 13-tól megszűnt a Windows 10 21H2 támogatása, tehát a kiadást futtató eszközök a későbbiekben már nem kapnak rendszeres frissítéseket, beleértve a biztonsági javításokat, egy idő után pedig a rendszer automatikusan frissülni fog azoknál, akik az elmúlt hetekben maguktól nem váltottak át a javasolt Windows 10 22H2-re, vagy a Windows 11-re.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A 21H2 az operációs rendszer 2021. második felében megjelent verziója, ami egy időben jelent meg a Windows 11-el, tehát egy közel kétéves példányról van szó. Az automatikus frissítés a „fogyasztói eszközökre és a nem felügyelt üzleti eszközökre" vonatkozik, míg az üzleti felhasználóknak szánt Enterprise, Education, IoT Enterprise és Enterprise Multi-Session kiadások még egy évig élvezhetik a támogatottságot, ám az ütemterv szerint 2024. június 11-én megszűnik ezen rendszer-verziók támogatása is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 08:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.