Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 13. 12:20

Áll a bál a Redditnél a fizetős API miatt

Reddit-közösségek ezrei sötétednek el, hogy tiltakozzanak a cég új API-szabályzata ellen.

A Reddit múlt hónapban jelentette be a Twitter nyomán, hogy fizetőssé teszi API-ja elérhetőségét, amivel kapcsolatban élesen negatív kritikák érkeztek a külsős appok fejlesztőitől. A cég áprilisban módosította az API-kra vonatkozó szabályzatát, ami korlátozhatóvá teszi a harmadik féltől származó kliensek, például az Apollo API-kéréseinek számát.  A becslések alapján a Reddit API-jára építő alkalmazás működésének finanszírozása évente akár 20 millió dollárba kerülne a készítőknek, ami számukra irreálisan magasnak tűnt, ezért a szolgáltatás bejelentette leállását.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Érdekes fordulat, hogy a történésekre a platform közössége is reagált, így a Reddit.com és a kapcsolódó alkalmazás hétfőn kimaradásokat tapasztalt, több mint három órán át szakadozott a szolgáltatás, miután több ezer subreddit sötétült el az új feltételek elleni tiltakozás jeleként. A Reddit hivatalos közleménye szerint „stabilitási problémákat” idézett elő, hogy jelentős számú alreddit privátra váltott, a The Verge szerint közel 8000 subreddit zárta be magát, és vált priváttá vagy csak olvashatóvá.

A felhasználók nagy része azért sem elégedett, mert így az akadálymentesítési célból készült alkalmazások is használhatatlanná válhatnak a jövőben a fizetős API miatt, bár a Reddit szerint ezek kivételt jelentenek majd az árváltozás tekintetében. A tervek szerint számos alreddit tervez 48 órás elsötétülést június 12-14. közt, de egyesek akár határozatlan ideig is privát beállításúak lesznek, míg az üzemeltetők nem változtatnak álláspontjukon.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

9

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.