Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 9. 12:25

Még hatékonyabbá vált a Google Chrome beépített jelszókezelője

Rég várt funkciókkal bővül a keresőcég biztonsági megoldása, egyszerűbbé válik többek közt a többi jelszókezelőről való átváltás a hitelesítési adatok importálásának lehetőségével.

Új biztonsági és kényelmi fejlesztésekkel bővül a Google Chrome-ba épített Jelszókezelő Androidon, iOS-en és asztali gépeken egyaránt, ami így végre kezd közelíteni a hatékonyabb kezelőfelülettel rendelkező jelszókezelő szolgáltatások funkcionalitásához. A keresőcég pár apróbb változtatással most kényelmesebbé teszi a bejelentkezési adatok mentését és elérését, többek közt azzal, hogy a jelszókezelő dedikált parancsikont kap a Chrome menüsorában, illetve automatikusan meg fog jelenni a Jelszavak kezelése opció, amikor a Chrome automatikusan kitöltené a mezőket, így a felhasználó rögtön megtekintheti a tárolt hitelesítési adatokat. Végül pedig az Androidon látotthoz hasonlóan az asztali gépeken is létrehozhatunk egy parancsikont a Google Jelszókezelőnek a közvetlen eléréshez.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Lényeges újítás még biztonsági szempontból, hogy asztali gépen és laptopokon is engedélyezhető a biometrikus hitelesítés a Jelszókezelőhöz, ami főleg a közösen használt eszközök esetében jelenthet plusz biztonsági réteget. Preferenciától függően így ujjlenyomat-olvasóval, vagy arcfelismeréssel lehet azonosítani magunkat, mielőtt az eszköz automatikusan kitöltené a jelszómezőt. Mindezen felül a mentett bejelentkezési adatokhoz feljegyzéseket is menthetünk, ami megkönnyítheti a bejelentkezést, ha például több bejelentkezési adatunk van ugyanahhoz a weboldalhoz vagy szolgáltatáshoz.

Importálhatóvá válnak emellett a más jelszókezelőkben tárolt adatok, amihez először is egy .csv fájlba kell exportálni a jelszavakat, amik utána átmenthetővé válnak a Chrome-on keresztül.

a címlapról