:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 9. 12:25

Még hatékonyabbá vált a Google Chrome beépített jelszókezelője

Rég várt funkciókkal bővül a keresőcég biztonsági megoldása, egyszerűbbé válik többek közt a többi jelszókezelőről való átváltás a hitelesítési adatok importálásának lehetőségével.

Új biztonsági és kényelmi fejlesztésekkel bővül a Google Chrome-ba épített Jelszókezelő Androidon, iOS-en és asztali gépeken egyaránt, ami így végre kezd közelíteni a hatékonyabb kezelőfelülettel rendelkező jelszókezelő szolgáltatások funkcionalitásához. A keresőcég pár apróbb változtatással most kényelmesebbé teszi a bejelentkezési adatok mentését és elérését, többek közt azzal, hogy a jelszókezelő dedikált parancsikont kap a Chrome menüsorában, illetve automatikusan meg fog jelenni a Jelszavak kezelése opció, amikor a Chrome automatikusan kitöltené a mezőket, így a felhasználó rögtön megtekintheti a tárolt hitelesítési adatokat. Végül pedig az Androidon látotthoz hasonlóan az asztali gépeken is létrehozhatunk egy parancsikont a Google Jelszókezelőnek a közvetlen eléréshez.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Lényeges újítás még biztonsági szempontból, hogy asztali gépen és laptopokon is engedélyezhető a biometrikus hitelesítés a Jelszókezelőhöz, ami főleg a közösen használt eszközök esetében jelenthet plusz biztonsági réteget. Preferenciától függően így ujjlenyomat-olvasóval, vagy arcfelismeréssel lehet azonosítani magunkat, mielőtt az eszköz automatikusan kitöltené a jelszómezőt. Mindezen felül a mentett bejelentkezési adatokhoz feljegyzéseket is menthetünk, ami megkönnyítheti a bejelentkezést, ha például több bejelentkezési adatunk van ugyanahhoz a weboldalhoz vagy szolgáltatáshoz.

Importálhatóvá válnak emellett a más jelszókezelőkben tárolt adatok, amihez először is egy .csv fájlba kell exportálni a jelszavakat, amik utána átmenthetővé válnak a Chrome-on keresztül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.