Szerző: Koi Tamás

2023. június 8. 10:03

Összebútorozott a Telekom és a DT-ITS

Fenntarthatósági szempontok és a "szinergiák hatékonyabb kihasználása" miatt költöztek össze a Deutsche Telekom érdekeltségei a Népliget mellett.

Sok jó (szak)ember kis helyen is elfér, nagy helyen meg aztán pláne, akkor meg aztán kiváltképpen, ha úgyis vannak bizonyos átfedések a tevékenységükben és tulajdonosi szerkezetükben: a DT-ITS ma jelentette be, hogy mind a háromezer munkatársával május 30-ával beköltözött a Magyar Telekom által bérelt népligeti irodakomplexumba.

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Ezzel a Magyar Telekom Nyrt. és a nemrég T-Systemsből átavanzsált Telekom Rendszerintegráció Zrt. mellett a Deutsche Telekom tulajdonában lévő cég is bekerült a nagy hazai magenta-ernyő alá, legalábbis ami az irodák elhelyezkedését illeti. A témában kiadott közlemény szerint a WING Zrt. által remek időzítéssel, éppen a koronavírus-járvány kitörése előtt átadott 105 ezer négyzetméter alapterületű komplexumának két szintjén kapnak helyet a DT-ITS szakemberei.

A DT-ITS Budapest mellett Debrecenben, Pécsett és Szegeden is üzemeltet irodákat, melyekben a cég weboldalának tanúsága szerint körülbelül annyian dolgoznak, mint a fővárosban összesen.

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

0

Popszakma, hackerek, menőzés

2023. szeptember 29. 11:55

A hacker karaktere évtizedek óta jelen van az irodalomban vagy éppen a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük ezzel együtt sokat változott az évek során.