Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 1. 14:51

Bluetooth hangszórókat villantott az Orange Amps

A legendás gitárerősítőiről ismert márka új piacra merészkedett.

A gitárerősítőiről ismert brit Orange belép a Bluetooth hangszórók piacára, rögtön egy duóval, a Box és a Box-L modellekkel. Míg előbbi egy akkumulátorral működő hordozható modell, az utóbbi inkább otthoni zenehallgatásra szánt vezetékes eszköz. Természetesen mindkettő az ikonikus márka szín- és formavilágát követi, és a 300-350 dolláros árkategóriában kínálnak tisztességesnek tűnő sztereóhangzást Bluetooth 5.0 támogatással. Nincs viszont lehetőség USB-n keresztüli töltésre, ami kicsit lelombozónak tűnhet.

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

A kisebb, 11 x 6,9 x 6,7 hüvelykes Orange Box  6,6 kilogrammot nyom, a jellegzetes narancs mellett fekete színben is választható, 299 dolláros áron, és három óra töltés után a 2600 milliamperórás telep 15 óránál több zenehallgatási időt ígér. A vezetékes, már 345 dolláros Box-L nagyobb, 13,8 x 7,9 x 7,9 hüvelykes, és valamivel erősebb hangzást ígér az 5 hüvelykes mélynyomóval. Mindkét modell 50 W RMS kimenettel rendelkezik és 35 Hz - 20 kHz frekvencia tartományt támogat, így a basszushangzás is kielégítő lehet.

Mindkét eszköz az Orange hivatalos weboldaláról és az Amazon webáruházából rendelhető, a pontos specifikációk szintén a cég hivatalos honlapján olvashatók.

orange

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

0

Popszakma, hackerek, menőzés

2023. szeptember 29. 11:55

A hacker karaktere évtizedek óta jelen van az irodalomban vagy éppen a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük ezzel együtt sokat változott az évek során.