:

Szerző: Koi Tamás

2023. május 31. 13:04

A legdrágább készülékek jól állják az okostelefon-piac recesszióját

A gazdasági környezet ugyan rányomta a bélyegét a globális okostelefon-eladásokra, a csúcsszegmens azonban így is köszöni szépen, remekül teljesít.

Az elmúlt évben minden körülmény adott volt ahhoz, hogy falnak menjenek az okostelefon-eladások, a jelenség pedig a legtöbb piackutató szerint az idei évkezdettel folytatódott tovább. De téved az, aki azt gondolja, minden szegmenst egyformán vetett vissza a gazdasági környezet.

canalys_top15

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Canaly májusi becsült sell-in számai az első negyedévre vonatkozóan például azt mutatják, hogy az 500 dollárba vagy annál többe kerülő okostelefonok szegmensében az év első háromhónapos időszakában éves összehasonlításban 4,7%-os forgalomnövekedést lehetett látni, miközben a teljes piac 13,3%-kal zuhant be ugyanebben az időszakban.

A csúcsszegmens eladásait nem túl nagy meglepetésre két gyártó, az Apple és a Samsung vitte a hátán az első negyedévben, a Top15-ös listához előbbi hét, utóbbi hat készüléktípust adott hozzá. Rajtuk kívül egyetlen Xiaomi és Huawei modell volt képes felkerülni a tabellára, ami egyszersmind jól mutatja, hogy az androidos csúcsszegmensben mennyi lap jut annak a gyártónak, amelyiket nem Samsungnak hívnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.