Szerző: Koi Tamás

2023. május 31. 13:04

A legdrágább készülékek jól állják az okostelefon-piac recesszióját

A gazdasági környezet ugyan rányomta a bélyegét a globális okostelefon-eladásokra, a csúcsszegmens azonban így is köszöni szépen, remekül teljesít.

Az elmúlt évben minden körülmény adott volt ahhoz, hogy falnak menjenek az okostelefon-eladások, a jelenség pedig a legtöbb piackutató szerint az idei évkezdettel folytatódott tovább. De téved az, aki azt gondolja, minden szegmenst egyformán vetett vissza a gazdasági környezet.

canalys_top15

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

A Canaly májusi becsült sell-in számai az első negyedévre vonatkozóan például azt mutatják, hogy az 500 dollárba vagy annál többe kerülő okostelefonok szegmensében az év első háromhónapos időszakában éves összehasonlításban 4,7%-os forgalomnövekedést lehetett látni, miközben a teljes piac 13,3%-kal zuhant be ugyanebben az időszakban.

A csúcsszegmens eladásait nem túl nagy meglepetésre két gyártó, az Apple és a Samsung vitte a hátán az első negyedévben, a Top15-ös listához előbbi hét, utóbbi hat készüléktípust adott hozzá. Rajtuk kívül egyetlen Xiaomi és Huawei modell volt képes felkerülni a tabellára, ami egyszersmind jól mutatja, hogy az androidos csúcsszegmensben mennyi lap jut annak a gyártónak, amelyiket nem Samsungnak hívnak.

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

0

Popszakma, hackerek, menőzés

2023. szeptember 29. 11:55

A hacker karaktere évtizedek óta jelen van az irodalomban vagy éppen a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük ezzel együtt sokat változott az évek során.