Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 24. 14:42

Elődjénél erősebben rajtolt a PS VR 2

Biztatóak a PlayStation VR 2 headset indulása után mért eladási számok, és a Sony azt is elárulta, hogy jóval több pénzt tol majd új IP-k fejlesztésébe.

Elődjénél jobban fogyott a PlayStation VR2 virtuálisvalóság-headset a megjelenése utáni hetekben. A Sony által nemrég megosztott számok szerint csaknem 600 ezer eszköz lelt gazdára az első hat hétben, ami 8 százalékkal több, mint amennyit az első generációs PS VR-ből sikerült eladni egyező időablakban. Mivel a szám az április elejéig eladott darabokat fedi le, a Sony azóta már jóval átléphette a 600 ezres lépcsőt, főleg hogy a headset azóta már a viszonteladók polcain is megtalálható, míg eleinte kizárólagosan csak a gyártó honlapján lehetett hozzáférni.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A dicsekedés mellett a japán cég arról is beszélt, hogy a jövőben több forrást tervez szánni az új franchise-ok fejlesztésére, és a 2025-ös pénzügyi év során a PlayStation Studiosra szánt befektetéseket 50-50 százalékos arányban osztja meg a régi és az új IP-k közt. A cég az utóbbi években inkább a konzol olyan jól ismert és bevált szériáira alapozott, mint a God of War vagy a Horizon, 2019-ben mindössze 20 százalékot szánt az új címekre.

A japán cég arra számít továbbá, hogy a PlayStation 5 konzol hamarosan minden fontosabb mutatóban megelőzi a PlayStation 4-et, és 2024. februárjában több havi aktív felhasználója lesz az újgenerációs konzolnak, mint elődjének.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról