Szerző: Koi Tamás

2023. május 15. 09:59

Barátkozós bug borzolta a kedélyeket a Facebookon

Szokatlan hibát észleltek a Facebook applikációk felhasználói múlt hét végén a közösségi oldal használata során.

Bocsánatot kért a hétvégén a Facebook üzemeltetője, a Meta egy meglehetősen szokatlan hiba miatt, ami a közösségi oldal felhasználóinak életét az elmúlt napokban megnehezítette, de legalábbis tömegeknek okozott kínos perceket. 

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Meta szerint az egyik alkalmazásfrissítéssel a hétvégén megjelenő bug ugyanis felhasználók egy pontosan meg nem határozott számánál fals bejelöléseket eredményezett, miután a rendszer automatikusan elküldte a felkérést minden olyan profilnak, melyet a felhasználó az adott időszakban megtekintett, mindegy, hogy egy gyűlölt ex-házastárs, plátói gyerekkori szerelem vagy éppen egy potenciális munkaadó profilja volt a "kutatás" célja.

A jelenség természetesen jelentős zavart és felháborodást váltott ki a közösségi platform felhasználóinak körében - a Twittert elárasztó reakciók közül volt olyan, amelyik adatvédelmi botrányt emlegetett, illetve akadtak olyanok is, akiknek a jelenség például azért tört borsot az orruk alá, mert éppen annak a személynek küldött ki a rendszer bejelölést, amelyiket blokkolni szerettek volna.

Via Engadget, via Daily Beast.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról