Szerző: Koi Tamás

2023. május 15. 09:59

Barátkozós bug borzolta a kedélyeket a Facebookon

Szokatlan hibát észleltek a Facebook applikációk felhasználói múlt hét végén a közösségi oldal használata során.

Bocsánatot kért a hétvégén a Facebook üzemeltetője, a Meta egy meglehetősen szokatlan hiba miatt, ami a közösségi oldal felhasználóinak életét az elmúlt napokban megnehezítette, de legalábbis tömegeknek okozott kínos perceket. 

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Meta szerint az egyik alkalmazásfrissítéssel a hétvégén megjelenő bug ugyanis felhasználók egy pontosan meg nem határozott számánál fals bejelöléseket eredményezett, miután a rendszer automatikusan elküldte a felkérést minden olyan profilnak, melyet a felhasználó az adott időszakban megtekintett, mindegy, hogy egy gyűlölt ex-házastárs, plátói gyerekkori szerelem vagy éppen egy potenciális munkaadó profilja volt a "kutatás" célja.

A jelenség természetesen jelentős zavart és felháborodást váltott ki a közösségi platform felhasználóinak körében - a Twittert elárasztó reakciók közül volt olyan, amelyik adatvédelmi botrányt emlegetett, illetve akadtak olyanok is, akiknek a jelenség például azért tört borsot az orruk alá, mert éppen annak a személynek küldött ki a rendszer bejelölést, amelyiket blokkolni szerettek volna.

Via Engadget, via Daily Beast.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról