Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 12. 14:30

Musk lemond a Twitter vezetéséről, már meg is van az utódja

Új vezérigazgatója lesz a szebb napokat látott közösségi platformnak.

A színfalak mögött gőzerővel zajlik az egykor szebb napokat látott közösségi szolgáltatás, a Twitter átalakítása, melyről  Elon Musk nemrég újabb részleteket árult el a nyilvánosságnak. A tavaly érkező tulajdonos csütörtökön jelentette be, hogy új vezérigazgatót nevez ki a Twitter irányítására, miután lemond szerepköréről, az utódot már meg is találta.

Az új vezető a következő hetekben, a becslések szerint hat hét múlva kezd a Twitternél, ami nemrég X Corp.-ra változtatta a nevét, de a szakember pontos nevét nem közölte a dollármilliárdos. A The Wall Street Journalnek nyilatkozó belsős források szerint Linda Yaccarino-ról, az NBCUniversal hirdetési vezetőjéről lehet szó, ami annak fényében is valószínűnek tűnhet, hogy Musk Twitter-bejegyzésében nőnemű névmással említette utódját. Musk a későbbiekben technológiai vezetőként és ügyvezető elnökként veszi ki a részét a platform terelgetéséből.

A cég új vezérigazgatójának feladata főleg az lesz, hogy megpróbálja a jó útra állítani a nehézségekkel küzdő vállalatot, aminek a 44 milliárd dolláros felvásárlása hatalmas bukás volt az üzletember számára. Annak ellenére, hogy Musk a vezérigazgatói szerepkörből visszalép, továbbra is jelentős kontrollt gyakorol majd a vállalat jövőbeni döntései felett.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról