Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 12. 14:30

Musk lemond a Twitter vezetéséről, már meg is van az utódja

Új vezérigazgatója lesz a szebb napokat látott közösségi platformnak.

A színfalak mögött gőzerővel zajlik az egykor szebb napokat látott közösségi szolgáltatás, a Twitter átalakítása, melyről  Elon Musk nemrég újabb részleteket árult el a nyilvánosságnak. A tavaly érkező tulajdonos csütörtökön jelentette be, hogy új vezérigazgatót nevez ki a Twitter irányítására, miután lemond szerepköréről, az utódot már meg is találta.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az új vezető a következő hetekben, a becslések szerint hat hét múlva kezd a Twitternél, ami nemrég X Corp.-ra változtatta a nevét, de a szakember pontos nevét nem közölte a dollármilliárdos. A The Wall Street Journalnek nyilatkozó belsős források szerint Linda Yaccarino-ról, az NBCUniversal hirdetési vezetőjéről lehet szó, ami annak fényében is valószínűnek tűnhet, hogy Musk Twitter-bejegyzésében nőnemű névmással említette utódját. Musk a későbbiekben technológiai vezetőként és ügyvezető elnökként veszi ki a részét a platform terelgetéséből.

A cég új vezérigazgatójának feladata főleg az lesz, hogy megpróbálja a jó útra állítani a nehézségekkel küzdő vállalatot, aminek a 44 milliárd dolláros felvásárlása hatalmas bukás volt az üzletember számára. Annak ellenére, hogy Musk a vezérigazgatói szerepkörből visszalép, továbbra is jelentős kontrollt gyakorol majd a vállalat jövőbeni döntései felett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról