:

Szerző: Koi Tamás

2023. május 8. 10:44

Volt idő, amikor a Netflix felvásárlását fontolgatta a Yahoo

Az előző évtizedben volt egy momentum, amikor a Yahoo - akkor még Marissa Mayer vezetésével - azt fontolgatta, hogy felvásárolja a Netflixet, ami a Tumblr-rel történtek alapján mára egészen más erőviszonyokat eredményezne a streaming piacon.

A Tech Brew-nek sikerült nemrég egy anekdotázgatós interjúra elcsípni Marissa Mayert, a Yahoo egykori vezérigazgatóját, akinek vezetése alatt a cég gigantikus mélyrepülést mutatott, míg végül megkegyelmezett neki a Verizon. Az interjúban óhatatlanul felmerül kérdésként, hogy mai fejével mit csinált volna akkor másként Mayer, illetve mit bánt meg leginkább az akkori döntések kapcsán.

Az ex-cégvezető szerint az egyik legnagyobb hibának az akvizíciós stratégia szervezése, illetve a célpontok kijelölése bizonyult nagyjából tíz évvel ezelőtt. 

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Yahoo ekkor vásárolta fel a Tumblrt 1,3 milliárd dollárért, mely rövid időn belül annyira elvesztette a relevanciáját, hogy három évvel később a cég végül 230 millió dolláros értéken írta le a divíziót. A Yahoo új tulajdonosa végül 2019-ben 3 millió dollárért adta el a szolgáltatást a WordPress üzemeltetőjének.

Mayer szerint az előző évtized elején mind a Hulu, mind pedig a Netflix a potenciális felvásárlási célpontok közé tartozott, előbbi 1,3 milliárd, utóbbi pedig nagyjából 4 milliárd dollárt ért akkoriban, a Yahoo pedig - szerinte - bármelyikkel jobban járt volna. Más kérdés, hogy a streamingpiac hogyan nézne ki ma, ha mondjuk a Netflix a Yahoo kezébe került volna, egyesek szerint azonban ebbe jobb inkább bele sem gondolni.

Via The Verge, via Tech Brew.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 14:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.