Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. április 28. 14:07

Podcastekkel bővült a YouTube Music

Egyelőre csak a Youtube Music amerikai felhasználói hallgatnak a háttérben podcast-adásokat, de felmerül a kérdés, mi lesz így a Google Podcasts sorsa.

Mostanra már a legtöbb nagy zenei streaming szolgáltatás szerves részévé váltak a podcastek, de a YouTube Musicról ez eddig nem volt elmondható. A Google a napokban jelentette be, hogy elkezdte támogatni a tartalomformátumot a YouTube Musicon belül, így egy dedikált fül érkezett az adások fogyasztásához az appon belül.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az újítást egyelőre csak az Egyesült Államok területén kezdte el fokozatosan elérhetővé tenni a cég, hogy a világ többi piacán milyen ütemezéssel válnak elérhetővé a podcast-könyvtárak, még nem tudni. Jó hír továbbá, hogy a podcastek hallgatásához és letöltéséhez nem szükséges YouTube Music előfizetés, tehát ingyen fogyaszthatók a tartalmak az appon belül, akár offline is.

Felmerül viszont a kérdés, mi lesz így a Google Podcasts alkalmazás jövőbeli sorsa, ami jóval szélesebb kínálattal kecsegtet mind hozzáférhető tartalom, mind funkciók terén. A podcastek YouTube Music-ba való integrálása mellett beszédes jel lehet, hogy a Podcasts app utoljára tavaly augusztusban kapott frissítést, így könnyen lehet, hogy a vállalat inkább a YouTube-on belül fekszik rá a formátumra.

A YouTube Music podcastekkel való bővülése logikus döntésnek tűnhet olyan szempontból, hogy a szolgáltatás így hatékonyabban vehetné fel a versenyt a Spotify-jal, ami nemrég jelentett havi 500 millió aktív felhasználót. A YouTube Music tavaly novemberben érte el a 80 millió előfizetőt, a Spotify 210 millió fizető felhasználójával szemben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról