Szerző: Koi Tamás

2023. április 28. 10:47

Nem érkezik több funkciófrissítés a Windows 10-hez

Immár hivatalossá vált, hogy a Windows 10 operációs rendszer termékfrissítési ciklusában tavaly év végén lezárult egy korszak: a novemberben megjelent 22H2 volt az utolsó funkciófrissítés.

Tegnap egyértelművé tette a Microsoft, hogy a tavaly év végén kiadott 22H2 csomagszámú frissítés volt az utolsó funkciófrissítése a Windows 10 operációs rendszernek, mely az előzetes frissítési ütemtervnek megfelelően 2025 október 14-én ér a termékciklus végére.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a 2015-ben megjelent rendszer a jövőben már csak a szokásos havi biztonsági frissítéseket kapja majd meg a fenti végdátumig, amiből egyenesen következik, hogy ezt követően a legtöbb felhasználónak erősen ajánlott lesz áttérnie a másfél éve piacon lévő új verzióra, a Windows 11-re.

Kivételek persze mindig vannak, így akárcsak más Microsoft-szoftverek esetében, úgy a Windows 10-nél is érkeznek majd bizonyos biztonsági frissítések az LTSC (Long-Term Service Channel) licenccel rendelkező ügyfelek számára, egyedi megállapodások alapján.

A Windows 10 fokozatos kivezetése mondhatni a normál rutin szerint zajlik a Microsoftnál, azt az apróságot leszámítva, hogy az új verzió a használt PC-állomány jelentős részére nem telepíthető, így a szoftverfrissítéshez ilyen esetben elkerülhetetlenné válik a hardver frissítése is.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról