Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. április 26. 11:35

MI által generált avatárok jöhetnek a TikTokra

A jelek alapján a videós app is kísérletezik a generatív MI adta lehetőségekkel, egyelőre egy profilképgeneráló funkció formájában.

Matt Navarra közösségimédia-tanácsadó szerint óvatos lépésekkel a TikTok is ismerkedik a generatív mesterséges intelligencia lehetőségeivel, és azon dolgozik, hogy a felhasználók MI által generált profilképeket készíthessenek a jövőben.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az egyelőre szűk körben tesztelt funkció a The Verge-nek kiszivárogtatott képek alapján a pár hónapja rendkívül népszerű Lensa alkalmazáshoz hasonló grafikákat állít elő, és egyenesen a TikTokba integrálva hamarosan a videós appot is ellephetik a netezők képmására szabott rajzfilmszerű avatárok. Az eddigi információk alapján az eszköz 3-10 fotót kérne be a tiktokozótól, aki 2-3 különböző stílusban kérhetne változatokat a profilkép elkészítéséhez. A grafikák utána letölthetővé, illetve megoszthatóvá válhatnak.

A TikTok egyelőre nem reagált a kiszivárgott információkra, így azt sem tudni, hogy élesben mikor vezeti be az újdonságot.

tiktok_avatar

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról