Szerző: Koi Tamás

2023. április 19. 13:30

Kéne egy ütős név a hackercsapatodnak? Itt megtalálod!

A hackercsapatok tele vannak kreatív géniuszokkal, elég csak megnézni a nevüket. De ha mégis hiányzik a kreativitás, mostantól bárki generálhat magának saját nevet (threat actor).

Egy menő hackercsapat amellett, hogy a célpontjait megfelelő körültekintéssel választja ki, majd döngöli földbe, jól eladható névvel is kell rendelkezzen. Az Anonymoust nyilván mindenki ismeri, de ott van a top 10-es listában a Legion of Doom a Lapsus$ vagy éppen a DarkSide.

Aki hackercsoport (vagy angolul threat actor) alapítására adná a fejét, annak segíthet mostantól az ideális név megtalálásában a Cyberthreatarator, mely véletlenszerűen generál olyan, rendkívül menőnek tűnő neveket, mint például:

  • Blushing Piranha,
  • Notable Golden Eagle,
  • Vogue Raccoon,
  • vagy éppen Unfair Orangutan.

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

A névgenerátort egyébként egy szakmabeli, Sean Gallagher publikálta mint saját fejlesztést- Gallagher civilben a Sophosnál dolgozik abban a csapatban, mely éppen a hackerek által összerakott konkrét fenyegetettségeket deríti fel és kutatja.

Ezek után már csak egy menő logó kellhet, mely kellően kifejezi a név tartalmát - erre ugyan még nincs automatikus generátor, de könnyen lehet, hogy közkívánatra valaki ezt is elkészíti majd a jövőben.

Via The Verge.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról