Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. április 18. 13:54

Csináltak egy okosmérleget azoknak, akik nem szeretnék látni a súlyukat

Új modellel állt elő az okosmérlegeket is gyártó Withings.

„Csukott szem” móddal érkezik a Withings Body Smart okosmérleg, ami képes arra is, hogy ne az aktuális testsúlyt mutassa, helyette bátorító üzeneteket jelenítsen meg, vagy mutassa a levegő minőségére vonatkozó számokat, a várható időjárást. A cég szerint alapvetően furcsának tűnhet,  hogy egy mérleget valaki nem a fogyás-hízás nyomonkövetésére használ, de a funkicó segítség lehet azok számára, akik korábban evészavarral küzdöttek, vagy más mutatókkal szeretnék mérni a haladásukat, mondjuk ha izomgyarapodásra szeretnének összpontosítani.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Nem ez az első alkalom, hogy okosmérlegen hasonló funkciót látunk, a QardioBase 2 például a számokat egy mosolygós (vagy nem túl mosolygós) emojira cserélte, ami azt jelzi, hogyan halad a méredzkedő a fogyási céljai felé. A Withings megvalósításának hatóköre egy kicsit szélesebb, mivel nem feltétlenül kell fogyás céljához kötni.

A Withings portfólióját számos okosmérleg alkotja, a legújabb Body Smart 100 dolláros kezdőárral a legolcsóbb belépőszintű darab. A Withings többi mérlegéhez hasonlóan képes nyomon követni a pulzusszámot, és bioelektromos impedanciaanalízist (BIA) használ a testösszetétel meghatározására. Elektromos jel küldésével képes lábon keresztül megmérni a testzsírt, az izomtömeget és a víz tömegét is.

withings_body_smart

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról