Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. április 14. 10:32

Változik a Print Screen gomb működése

Módosul a képernyőkép mentésére szolgáló gomb.

Hosszú idő után változhat a Print Screen (Prt Scr) billentyű működése a Windows operációs rendszerben, aminek nem feltétlen fog mindenki örülni, bár valóban célszerűbbé válhat a gyakran használt funkció működése. A sokat használt billentyű alapértelmezett viselkedés szerint rögtön a Képmetsző (Snipping Tool) eszközt fogja megnyitni a lenyomása után, ahelyett hogy a képernyőről felvételt készítene, és azt a Vágólapra helyezné. Ez azért kevésbé macerás, mert a vágólapról utána az adott másolatot még külön meg is kell nyitni valamilyen képszerkesztőben, ha azt szeretnénk elmenteni, ráadásul többképernyő esetén mindkét képernyő tartalmát lemásolja.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A cég a Windows 11 legutóbbi bétáiban kezdte el tesztelni a változtatást, amit a közelgő KB5025310 frissítéssel tervez alapértelmezett beállítássá tenni. Ennek nem mindenki fog feltétlen örülni, de a beállítás egyébként visszaállítható lesz a korábbi működésre, sőt, már akár most is átállítható, hogy a Képmetsző aktiválódjon a gomb lenyomásakor, ezt a rendszer beállításaiban a kisegítő lehetőségek billentyűzetre vonatkozó részén lehet megtenni.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról