Szerző: Koi Tamás

2023. április 4. 13:07

Végleg szakított a Flipboard és a Twitter

Megvan az első, a Twitter API-ját korábban évekig rendszerszinten használó platform, mely bejelentette, végleg befejezi az együttműködést közösségi szolgáltatással.

Mától nem jelennek meg a Flipboard nevű aggregátor-platformon belül a Twitter-feedek, közölte a szolgáltatás társtulajdonos-ügyvezetője, Mike McCue a Twitteren. A két cég olyannyira eltávolodott egymástól, hogy McCue teljesen kizártnak tartja, hogy a Twitter-üzenetek újra bekerüljenek a Flipboardra.

flipboard

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az API-k ingyenes elérését a Twitter a mai napon kapcsolta ki a legtöbb kapcsolódó szolgáltatás számára, és noha február elején belebegtette a cég, hogy ezt követően egy fizetős API-n keresztül lesz összekapcsolható a szolgáltatás más platformokkal, McCue szerint az új API-hozzáférés irreálisan drága ráadásul teljességgel megbízhatatlan is.

A Flipboard első embere a szokatlanul kemény hangú üzenetben hozzátette még, hogy elképzelhetetlennek tartja, hogy akár a Flipboard, akár más korábbi partner a jövőben bármilyen szinten is építsen a Twitterre API-szinten.

A jelenleg több tízmillió aktív felhasználóval rendelkező Flipboard felületén 13 éven keresztül, a szolgáltatás indulásának kezdetétől elérhető volt a Twitter-integráció.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról