Szerző: Koi Tamás

2023. március 31. 13:30

A kesztyű és a tok sem akadályozza az új iPhone-ok kapacitív gombjainak használatát

Az iPhone 12 megjelenése óta a tavalyi 14-es széria Pro modelljein feltűnt Dynamic Island óta nem volt számottevő változás az Apple okostelefonjainak dizájnjában vagy vezérlőegységeiben, idén pedig a készülékek oldalán lévő gombok működését változtathatja meg a cég.

Nehéz manapság bármi újat hozni az okostelefonok forma- és funkcióvilágába, ezzel láthatóan még az Apple is küszködik, jóllehet azért emlékezzünk rá, arról a cégről beszélünk, mely képes éveken keresztül tök egyformának tűnő mobilokkal is sikereket elérni.

A cupertinóiak idén sem fogják túlzásba vinni a megújulást, már ha lehet hinni a március végén kiszivárgott pletykáknak, melyek újabb részleteket tárnak fel az iPhone 15 sorozat Pro modelljein megjelenő kapacitív oldalsó gombokról.

iphone15_sidebutton

Az Apple új "innovációja" kapcsán kapásból két kérdés merült fel többekben: 

  • egyrészt mi lesz, ha a mobil akkumulátora teljesen lemerül
  • másrészt hogy lehet majd (lehet-e egyáltalán) a gombokat kesztyűvel használni, nem beszélve a telefontokokról?

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

A kérdésekre már a vélt válasz is megvan, méghozzá ugyanattól a forrástól, mely tavaly elsőként írt a Dynamic Island megjelenéséről. Az áramellátással kapcsolatos problémát állítólag egy új, a Bluetooth LE és UWB funkciók szerepét (is) átvevő, rendkívül alacsony fogyasztású vezérlőprocesszor oldhatja meg, a kesztyűs használat és a tokok dilemmáját pedig az iOS 17-ben megjelenő érzékenységállítási lehetőség oszlathatja el. 

Apropó, az iPhone 15 Pro változatoknál - szintén a pletykák szerint - eltűnik majd a hangerőnémító kapcsoló, aminek a helyét a programozható "Action button" veszi majd át, valamint átalakul a hangerőszabályzó gombok funkciója is.

Via Macrumors.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról