Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 31. 11:00

Idén is elmarad az E3

Sorra mondták le a részvételt a legfontosabb játékipari szereplők, így lényegében okafogyottá vált a rendezvény megtartása.

A koronavírus-járvány kitörése óta első alkalommal rendezték volna meg helyszínen a játékipar egyik legfontosabb éves eseményének számító E3 expót, a Los Angeles-i show-t most mégis lefújják a szervezők, miután olyan nagy játékcégek hátráltak ki a kiállításon való részvétel mögül, mint a Nintendo, a Microsoft és a Ubisoft. Az E3 a tervek szerint június 13-16 közt zajlott volna, de az újjáéledés meghiúsulását már több előzmény előrevetítette az elmúlt hónapokban.

Az IGN birtokába jutott dokumentumok szerint a szervezők indoklása szerint a rendezvényt egyszerűen nem övezte akkora érdeklődés, hogy "az iparág méretét, erejét és hatását hűen tükrözze". Kyle Marsden-Kish, az idei szervezéssel megbízott ReedPop játékért felelős globális alelnöke a The Verge-nek küldött nyilatkozatában rávilágít arra is, hogy sok cég nem tudott volna készülni elegendő, elfogadható minőségű demóval, és az erőforrásokat érintő problémáik megnehezítették volna, hogy kivonuljanak az expóra. Ettől függetlenül a rendezvény a jövőben még visszatérhet.

Már januárban lehetett hallani azokról a hírekről, hogy a Microsoft, a Nintendo és a Sony is kihagyja a show-t, később a Ubisoft is kihátrált, majd a Sega és a Tencent mondta le a részvételt.

a címlapról