:

Szerző: Koi Tamás

2023. március 27. 12:38

Visszatért a száműzetésből Kína (egykor) leggazdagabb cégvezetője

Újra Kínában van az Alibaba alapítója, egykori többségi tulajdonosa, Jack Ma, aki több mint egy évvel ezelőtt, rejtélyes körülmények között távozott külföldre, miután nézetkülönbsége támadt a pártvezetéssel.

Helyi lapértesülések szerint visszatért Kínába Jack Ma, az ország egykori legtehetősebb milliárdosa, aki 2021-ben távozott külföldre, röviddel azután, hogy élesen bírálta a pártvezetés privát cégeket érintő különböző döntéseit. 

A South China Morning Post tudósítása szerint Ma-t egy általa alapított hangcsou-i iskolában látták a múlt héten. A hírt az Alibaba nem erősítette meg hivatalosan, a Yungu Education nevű oktatási intézmény ugyanakkor fotókat és videókat is posztolt a látogatásról a WeChat profilján.

jack_ma

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A "száműzetésének" idejét többek között Japánban, Ausztráliában és Thaiföldön töltő Ma kapcsán legutóbb januárban írtak a lapok, akkor kelt szárnyra a hír, hogy átadja az irányítást az Alibaba-hoz Ant Group pénzügyi-technológiai vállalat felett, ami többek közt a világ legnagyobb digitális fizetési platformjának számító Alipay tulajdonosa.

A vállalat bejelentése szerint felmondták azokat a megállapodásokat, amelyek lehetővé tették Ma domináns pozícióját az irányítási struktúrában. A kínai milliárdos korábban a szavazatok több mint 50 százalékát birtokolta, annak ellenére, hogy nem volt az igazgatótanács tagja, és a napi működési feladatokban sem vett részt.

Ma visszatérésének hírére az Alibaba hongkongi tőzsdén jegyzett papírjainak értéke 4%-ot emelkedett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 06:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.