Szerző: Koi Tamás

2023. március 24. 12:41

Nem volt hiány hülye kérdésekből a TikTok vezérigazgatójának kongresszusi meghallgatásán

Nem kérdés, hogy sok van a számláján a kínai ByteDance-hez kötődő TikToknak, melynek vezérigazgatója tegnap öt órán át volt kénytelen állni az Egyesült Államok kongresszusi meghallgatásán felé záporozó - olykor egészen furcsa - kérdéseket.

Talán soha nem állt még olyan közel a TikTok ahhoz, hogy bannolják az Egyesült Államokban, bármennyire is megélhetési válságba taszítanának ezzel néhány ezer amerikai influenszert, akik a ByteDance platformján építettek maguknak karriert táncolós vagy éppen sminkelős videóikkal.

Az Egyesült Államok kongresszusi meghallgatásainak rendszerint az a célja, hogy az ottani honatyák és honanyák pontos képet kapjanak arról, hogy mégis mi fán terem az inkriminált szolgáltatás, illetve feltehessék sarokba szorító kérdéseiket a legmagasabb szintű vezetőknek.

Mark Zuckerberg tudna erről mesélni egy, s mást, most pedig Shou Chew, a TikTok vezérigazgatója volt kénytelen állni több mint öt órán keresztül a sarat.

01:03
 

US lawmaker asks TikTok CEO if app uses home Wi-Fi amid surveillance concerns

Még több videó

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Szögezzük le, a TikToknak azért van vaj a füle mögött jócskán, ezzel együtt is a meghallgatás tele volt elég furcsa kérdésekkel -mint amilyent például Richard Hudson republikánus tett fel, és ami azt firtatta, hogy a TikTok hozzáfér-e a felhasználók otthoni WiFi-hálózatán működő többi eszközhöz. 

Chew láthatóan maga sem hitte, hogy jól hallotta a kérdést, a felvételek szerint vissza is kérdezett, majd egy határozott nem-mel felelt, ahogy a következő kérdésre is, mely kissé éles témaváltással azt firtatta, elárulja-e, mekkora jövedelemre tesz szert a TikTok CEO-jaként. 

a címlapról